Zimskim gumama do optimizacije poslovanja

Nedavno Goodyearovo ispitivanje pokazalo je da europski prijevoznici sve više shvaćaju prednosti što ih donose namjenski razvijene teretne zimske gume

Rezultati ankete provedene u teretnim voznim parkovima po Europi pokazali su naime da je čak 68 posto anketiranih prijevoznika uvjereno da zimske gume mogu znatno doprinijeti optimizaciji njihovog poslovanja u zimskom razdoblju. Čak 50 posto ispitanika kao najvažnije mjerilo za izbor zimskih teretnih guma navelo je prianjanje na snijegu.

2_ultra-grip-max-d-web

Propisi o uporabi zimskih guma po europskim se zemljama prilično razlikuju i često mijenjaju, stoga u Goodyearu prijevoznicima savjetuju da već u fazi planiranja puta uvijek provjere propise za sve države kroz koje će putovati. Prema zadnjim dostupnim podacima kojima raspolaže tvrtka Goodyear Dunlop Sava Tires propisi o zimskim gumama za gospodarska vozila vrijede u 28 europskih zemalja, ali se međusobno jako razlikuju, a često i mijenjaju. U nekim zemljama počinju vrijediti na određeni dan u godini, a u drugima kada to zahtijevaju uvjeti na cesti. Većina država poziva prijevoznike da upotrebljavaju barem gume s oznakom M + S, a sve se češće zahtijeva i simbol 3PMSF. Neki propisi uključuju i lance za snijeg i drugu zimsku opremu.

1_ultra-grip-max-web

 Prijevoznicima su na raspolaganju i namjenski razvijene zimske gume koje osiguravaju najveću izdržljivost. Ne samo da su te gume opremljene s oba simbola (M + S i 3PMSF) već su razvijene za izuzetno teške zimske uvjete. Takva serija guma, nazvana ULTRA GRIP MAX, nedavno je predstavljena u Goodyearu i ima najveću zimsku izdržljivost u Goodyearovoj ponudi teretnih guma. Serija naime osigurava puno bolje prianjanje na snijegu, a osim toga pri polovičnoj istrošenosti još uvijek omogućuju do 40 posto bolje prianjanje i do 15 posto više prijeđenih kilometara.

Comments

comments