Za još ljepši Zagreb, ZET predstavio nova turistička vozila

Tik pred adventsko razdoblje, hrvatska metropola dobiva zanimljivo pojačanje po pitanju mobilnosti…

Zagrebački električni tramvaj obogaćuje turističku ponuda grada, predstavivši 12 novih atraktivnih elektro vozila s pet sjedećih mjesta za putnike. Zahvaljujući električnom pogonu, riječ je o krajnje tihom i potpuno ekološki prihvatljivom obliku prijevoza. Nova vozila će turiste voziti središtem naše metropole te će gostima pružiti jedinstven doživljaj obilaska gradskih znamenitosti. U promet će biti puštena 1. prosinca, ostvarivat će polaske svakih 15 minuta, a prometovat će središtem grada.

„Zagreb kao najbolja europska adventska turistička destinacija protekle tri godine stalno podiže letvicu i obogaćuje turističku ponudu. Iako se više ne možemo kandidirati u toj kategoriji, i dalje ćemo nastaviti s proširenjem ponude pa u tom kontekstu treba promatrati i nabavu ovih vozila“, izjavio je gradonačelnik Milan Bandić, prilikom predstavljanja elektro vozila na Ljubljanici. Izrazivši zadovoljstvo najnovijom turističkom ponudom, gradonačelnik Bandić je pohvalio rezultat zajedničkog rada Turističke zajednice Grada Zagreba i ZET-a.

ZET kao javni prijevoznik već aktivno sudjeluje u turističkoj ponudi grada Zagreba i to vožnjama turističkim kabrio autobusima, turističkim vlakićem, a sada i najmodernijim elektro vozilima.

Kako bi se takva usluga obavljala još kvalitetnije, ZET je vozni park obnovio i s dva nova turistička autobusa.

„Turistički razgled grada našim autobusima postaje jedna od važnijih modela zagrebačke turističke ponude. Uvođenjem novih autobusa želimo pokazati kako i u tom smislu idemo ukorak s turističkim standardima europskih metropola“, poručila je direktorica ZET-a Ljuba Žgela. Najavila je i kako ZET uskoro planira nabaviti još četiri panoramska autobusa koja će biti na raspolaganju turistima i Zagrepčanima za razgled gradskih znamenitosti.


Prvi autobus je proizvođača MAN s 47+1 sjedećih mjesta, ima ugrađen dizelski motor koji zadovoljava najstrože europske ekološke norme. Također i novi minibus, proizvođača Iveco s 19+2 sjedećih mjesta, ima dizelski motor koji zadoljava EURO 6 ekološku normu.

Comments

comments