Završio je Zagreb Auto Show 2018.

Brojke su ono što opravdava smisao ovakvih manifestacija a one su i ove godine bile rekordne i bude optimizam

Salon je posjetilo nešto manje od 143 tisuće domaćih i stranih posjetitelja, a ovogodišnji Zagreb Auto Show zabilježio je rekordne 133 premijere vozila. Bilo je prisutno 85 brandova automobila, motocikala, bicikala, gospodarskih vozila, quadova, i kamp vozila. Salon je autoriziran od međunarodnog udruženja proizvođača automobila i dijelova OICA te se održao pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović. Zagreb Auto Show kao istinska automobilska svečanost ponosno predstavlja Zagreb i Hrvatsku na svjetskom sajamskom kalendaru, uz samo još 17 takvih jedinstvenih i posebnih, iz prestižne svjetske obitelji OICA autosalona.

Održiva mobilnost kao čovjekova životna potreba protezala se kao središnja tema Salona što je bilo vidljivo i u rekordnoj zastupljenosti izlagača s ponudom elektro i hibridnih modela. Na temu starosti voznog parka održana je i panel diskusija na otvorenoj pozornici u paviljonu 5 koja je otvorena za sve zainteresirane posjetitelje željnih aktualnih informacija, a po uzoru na trendove sa svjetskih auto salona.

Stručni i show program bio je iznimno bogat i raznovrstan; tradicionalni defilei oldtimer vozila i Harley Davidson motocikla, adrenalinska zabava na poligonima: stunt rider show, drift show, DB natjecanje, Auto style natjecanje, defile luksuznih vozila, utrka za prvenstvo Hrvatske buggy nitro i elektro modela pokazne vožnje za posjetitelje, a atmosferu su u subotu navečer dodatno zagrijali članovi banda „Opća opasnost“.

I ove godine novinarski ocjenjivački sud izabrao je automobilske zvijezde Salona, a izvučen je i dobitnik glavne nagrade Toyote Yaris Hybrid. Najsretniji posjetitelj ovogodišnjeg Zagreb auto showa je Ivica Crneković iz Konjščine. I ne zaboravimo dodati, sljedeći Zagreb auto show će se održati od 31. ožujka do 5. travnja 2020. godine.

Comments

comments