Vrijedne nagrade za Kijine modele Telluride i e-Soul

Kia je s glavnim priznanjem i onim za dizajn velika pobjednica ovogodišnjeg izbora Svjetski auto godine – World Car Awards

Veliki SUV Telluride pobjednik je u glavnoj kategoriji i tako je postao ‘svjetski auto godine’. Žiri ga je nagradio zbog njegovog izrazitog dizajna i impresivne praktičnosti. Titula svjetski auto godine (World Car of the Year) predstavlja najnovije priznanje za model, koji je od lansiranja u 2019. već osvojio oko 70-ak nagrada. Veliki sportski terenac između ostalog je okrunjen sjevernoameričkim terencem godine, a postao je i SUV godine po izboru uglednog američkog MotorTrenda.

Potpuno električni e-Soul (u SAD se zove Soul EV) je po mišljenju žirija idealan urbani auto, koji uspješno spaja nulte emisije i impresivan domet na struju u kompaktnoj karoseriji, a može se pohvaliti i odvažnim dizajnom i izuzetnom praktičnošću. Pokreće ga snažni električni pogon s baterijskim sklopom kapaciteta 64 ili 39,2 kWh. S jačim baterijskim sklopom s jednim punjenjem može prijeći do 452 kilometra.

Comments

comments