Vozili smo novu Nissan Micru

Peta generacija popularnog Nissanovog gradskog automobila B-segmenta stigla je u prodaju i na našem tržištu a ciljevi kod nas i u Europi su ambiciozni

Osmišljena, dizajnirana i konstruirana u skladu sa zahtjevima ponajprije europskih kupaca, nova Micra ima jasne namjere: ponovno se naći među deset najprodavanijih automobila u segmentu i odmjeriti snage s najboljim i najpopularnijim automobilima u klasi. Nissan vjeruje da u usporedbi s najvećim konkurentima ovaj atraktivni automobil ispunjava i nadmašuje svoje ciljeve.

Važan dio Micrine privlačnosti njezin je atletski i upečatljiv vanjski izgled, koji ju pomiče u odvažnom novom smjeru. Suvremeni izgled i premium dojam prevladavaju i u dvobojnoj unutrašnjosti izrađenoj od vrhunskih materijala mekih na dodir, serijskih u svim razinama opreme. Zahvaljujući domišljatoj konstrukciji, peterovratna karoserija odlikuje se najboljom ergonomijom za putnike na prednjim sjedalima, ali ne na štetu putnika na stražnjoj klupi. Prtljažnik od 300 litara je dovoljno velik za svačije potrebe.

Tehnološki je predvodnik i opremljena je brojnim sustavima za nadzor nad automobilom kakve obično nalazimo u skupljim automobilima, a sada su prvi put dostupni u Micri. No, nisu novi samo za nju, već za cijeli segment. Među njima je inteligentni sustav upozorenja i korekcije izlaska iz voznog traga, sigurnosni sustav koji blagim korekcijama prema potrebi Micru vraća na pravu putanju.

Nissanov hvaljeni panoramski sustav Intelligent Around View Monitor, prvi put predstavljen u crossoverima Qashqai i Juke, također je prvi puta dostupan u Micri. Te i brojne druge tehnologije jasan su rezultat Nissanove strategije inteligentne mobilnosti, vizije budućnosti bez emisija i nesreća sa smrtnim posljedicama. Za ljubitelje dobrog zvuka, na raspolaganju je i novi audiosustav BOSE Personal. Jedinstveni u segmentu B, napredni zvučnici ugrađeni u naslon za glavu vozačeva sjedala vozača stavljaju u samo središte zvuka.

Užitak ju je voziti zahvaljujući dinamičnim performansama koje su savršen spoj okretnosti, uzbuđenja i osjećaja sigurnosti koji donose pouzdane i predvidljive vozne osobine.

Automobil je dostupan s tri motora smanjena obujma, dva trocilindrična benzinska od 71, odnosno 90 KS i jednim dCi turbodizelskim od 90 KS, a svi snagu prenose putem peterostupanjskog ručnog mjenjača. Nissanovi poznati paketi opreme Visia, Acenta, N-Connecta i Tekna bogato su opremljeni.

Mogućnost kupaca da izraze svoju vlastitu osobnost i ukus kroz novu Micru zasigurno će biti dodatan dio njezine privlačnosti. Micra će biti dostupna s brojnim premium dodacima za personalizaciju i prilagođavanje vanjskog i unutarnjeg izgleda u nizu privlačnih i suvremenih boja.

Cijene se kreću od 102.257 kuna koliko stoji model 1.0 Visia sa 71 KS. Snažniji model od 90 KS i istom opremom stoji 113.031 kunu dok cijene dizelskih modela kreću od nemalih 124.120 kuna naviše.

Comments

comments