Volvo V90 za švedsku policiju

Automobilski test proveden od strane švedske policije fokusiran je na pet područja: test kočenja, test savladavanja prepreka, akcija s i bez kočenja, te test hitne vožnje velikim brzinama

Početkom iduće godine švedska policija preuzet će isporuku prvih Volvo V90 policijskih automobila, nakon što je ovaj novi model Volva postigao najvišu ocjenu ikad u vrlo zahtjevnom testu provedenom od strane švedske policije.

Zahtjevi koje vozila za hitne slučajeve moraju ispuniti mnogo su zahtjevniji nego oni namijenjeni klasičnim cestovnim automobilima. Automobil korišten za potrebe švedske policije mora zadovoljiti vrlo stroge zahtjeve u područjima poput performansa, udobnosti, kvalitete i ergonomije, kako bi bio proglašen zadovoljavajućim za policijske vozačke standarde.
Automobilski test proveden od strane švedske policije fokusiran je na pet područja: test kočenja, test savladavanja prepreka, akcija s i bez kočenja, te test hitne vožnje velikim brzinama. Ukupna ocjena koju je V90 dobio na testiranjima švedske policije iznosi 9.2 od 10, što je najviša ocjena koju je neki automobil postigao na tim zahtjevnim testiranjima.
Ocjene koje je Volvo V90 dobio na testiranjima švedske policije, pokazale su kako je ovom automobilu teško pronaći bilo kakvu manu. Vrhunsku izvedbu pokazali su šasija, upravljanje, ovjes, kontrola proklizavanja i pogon, a brze promjene traka na cesti pri visokim brzinama gotovo su varljivo jednostavne za izvesti. Ovaj automobil čini ono što mu se naredi i rješava se poprečnih sila i poteškoća bez imalo protesta.

Iako je švedska policija prva policija koja će početi koristiti Volvo V90 kao svoj policijski automobil, Volvo Cars već neko vrijeme svojim policijskim automobilima opskrbljuje i policije drugih zemalja. Neke od država koje su u posljednjih nekoliko godina koristile Volvo automobile su Norveška, Italija, Velika Britanija i Nizozemska. Volvo V90 će također biti na raspolaganju svim zainteresiranim policijskim snagama diljem svijeta.
Volvo Cars je pomoću V90 modela policijskog automobila podigao rafinirano iskustvo vožnje nagrađivanog standardnog V90 modela na još višu razinu. Kako bi transformirao premium automobil u prikladno vozilo za hitne slučajeve, Volvo Car Special Products odjel razvija automobile u skladu s specifičnim zahtjevima policijskih snaga.
Tako je, na primjer, šasija učinjena još jačom i dinamičnijom, kočnice i ovjes su poboljšani, a automobil je opremljen svim potrebnim alatima i komunikacijskim tehnologijama. Oko tjedan dana je potrebno da se standardni Volvo V90 pretvori u policijski automobil u posebnom Volvo Cars proizvodnom pogonu u Torslandu, Švedska.
Volvo ima dugu povijest u isporuci policijskih automobila. Još 1929. godine švedska policija borila se protiv kriminala iza volana Volvo modela. U desetljećima koja su slijedila, klasični Volvo automobili, poput Volva Amazon i Volva 144, vjerno su služili policijskoj uniformi. U novije vrijeme taj zadatak pripao je Volvu XC70 i Volvu V70. U vrijeme kada se uvodio, Volvo XC70 bio je policijski automobil s najboljim rezultatima na testu švedske policije.

Comments

comments