Volvo potvrdio primat u sigurnosti

Volvo model XC60 proglašen je najboljim terencem 2017. godine i dodijeljena mu je prestižna Euro NCAP Best in Class nagrada za sigurnost

Euro NCAP svake godine dodjeljuje nagradu za najbolje u klasi (‘Best in Class’) kako bi izdvojio ona vozila koja su ostvarila bolje rezultate od svojih suparnika lansiranih na tržište iste kalendarske godine. Nagrada se temelji na dobivenim rezultatima u četiri različite kategorije: zaštita odraslih putnika, zaštita djece, zaštita pješaka i sigurnosni sustavi.

Volvo XC60 postigao je gotovo savršen rezultat od 98% u kategoriji zaštite odraslih putnika u klasi velikih terenaca. Ovaj model je isto tako pokazao superiornost u kategoriji sigurnosnih sustava s postignutim rezultatom od 95%, što je 20% više od drugoplasiranog suparnika.

Osvojenom Euro NCAP nagradom, model XC60 krenuo je stopama Volva XC90 kojemu je 2015. godine dodijeljeno priznanje kao najboljem vozilu u klasi velikih terenaca. Volvo V40 je također jedan od prijašnjih dobitnika Euro NCAP nagrade u klasi malih obiteljskih automobila. “Naša vizija je da nitko neće poginuti ni biti teško ozlijeđen u novom Volvo vozilu od 2020. godine!” rekao je Malin Ekholm, potpredsjednik Volvo Cars sigurnosnog centra.

XC60 dobitnik je i britanskih Car Tech nagrada za 2017. godinu u kategoriji najsigurnijeg automobila, najbolje sigurnosne tehnologije i najboljeg sustava za navigaciju. Britanska udruga profesionalnih vozača proglasila je XC60 luksuznim SUV-om godine. Volvo XC60 je i jedan od tri finalista za nagradu North American Utility of the Year, čiji će dobitnik biti proglašen 15. siječnja 2018. godine.

Comments

comments