Volkswagen T7 imat će čak tri opcije pogona

Njemački proizvođač već uvelike radi na razvoju nove, sedme generacije Transportera, koja će imati klasični, plug-in hibridni i potpuno električni pogon

Najnovije špijunske fotografije snimljene su na stazi Nürburgring, gdje inžinjeri Volkswagena obavljaju dinamičke testove. Iako je Transporter prekriven kamuflažnim folijama, vidljivo je da je prednji dio duži i drugačije oblikovan u odnosu na aktualni model, a posebnu pažnju privljači priključak za punjenje baterija, smješten na prednjem desnom blatobranu. Tako je razvidno da će se osim u turbodizelskoj verziji proizvoditi i kao plug-in hibrid. Gotovo je sigurno i da će postojati i potpuno električna verzija), kako bi imao pristup samim centrima gradova koji su za vozila s toplinskim motorima sve nedostupniji.

Vozit će na zajedničkoj koncernskoj platformi MQB namijenjenoj vozilima s poprečno ugrađenim motorom. Uz ručni 6-stupanjski mjenjač, u opciji će biti automatski DSG, s dvostrukom spojkom i sedam stupnjeva prijenosa. Većina će verzija biti s prednjim pogonom, a za posebne bit će dostupan  integralni 4Motion, preko središnje visko-spojke Haldex. Model sedme generacije, po uspješnoj formuli još uvijek aktualnog modela proizvodit će se u standardnoj (4,9 m) i dugoj (5,3 m), kao transporter, putnički van i kamionet sa šasijom. Nezvanično, novi Volkswagenov transporter bi mogao na ceste već tijekom sljedeće godine.

Comments

comments