Veliki uspjeh Zagreb auto showa

Nakon šest dana održavanja, najprestižniji salon automobila u srednjoj i jugoistočnoj Europi, u nedjelju navečer je uz trubljenje svih izloženih automobila zatvorio svoja vrata 

Zagreb Auto Show zauzeo je sve raspoložive kapacitete Zagrebačkog Velesajma, te se 440 izlagača iz 33 zemalja smjestilo na 70 000 m² u 14 paviljona i na otvoreni prostor. Predstavljen je 81 brand automobila, motocikala i gospodarskih vozila; 30 automobilskih marki, 35 marki motocikala, 17 marki gospodarskih vozila.  Za vrijeme Zagreb Auto Show-a javnosti je predstavljeno 70 premijera. Kod automobila tu su bile četiri svjetske vicepremijere i 34 hrvatske premijere, kod gospodarskih vozila četiri svjetske premijere, jedna svjetska vicepremijera, tri europske vicepremijere i dvije hrvatske premijere. Motocikli i četverocikli zabilježili su 22 hrvatske premijere.

Važnost projekta prepoznali su Grad Zagreb, Turistička zajednica Grada Zagreba i Zagrebački holding koji su bili aktivno uključeni u njegovu pripremu i realizaciju od samog početka. Interes građana bio je iznimno velik, a Salon je posjetilo 141. 557 posjetitelja.

zas ulaz

U svojim izjavama za medije, izlagači su pokazali iznimno zadovoljstvo održavanja Zagreb Auto Showa i posebno istaknuli pozitivan efekt njihovog izlaganja na Salonu. Većina je ostvarila dobre poslovne kontakte. Bilo je prostora i za njihovu međusobnu komunikaciju te se dogovarala zajednička platforma za rješavanje problema u poslovanju. Na Auto Moto Forumu koji se održao dan prije početka Zagreb Auto Showa, a u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, održane su korisne i zanimljive prezentacije, što su mnogi pozdravili te je ideja da se traži okvir suradnje sa njima kao i sa Hrvatskom udrugom poslodavaca, a sve u cilju dinamiziranja poslovanja. Na humanitarnom koncertu HUMANO SRCE ZAGREB AUTO SHOW-a sakupljeno je 97.880 kuna s PDV-om za ultrazvučnu sondu za ginekološki pregled koji iznosi 70.000,00 kuna. Iznos će biti darovan Klinici za ginekologiju, KB Sveti Duh.

Tijekom prošlog tjedna Zagreb Auto Show bio je središte pozornosti svih domaćih i velikog broja inozemnih medija. Akreditirano je 428 novinara iz Hrvatske i inozemstva. Prvi put novinari koji su se akreditirali za ovogodišnji Zagreb Auto Show glasali su za najatraktivnija vozila Salona. Najboljima po njihovim glasovima dodijeljena su posebna priznanja u nekoliko kategorija. Izabrani su: SUPER STAR – Concept S, FAMILY STAR – Renault Scenic, SUV STAR – Audi Q2, PREMIUM STAR –  Mercedes E klasa, SPORT STAR – BMW M 2, MOTOR STAR – Suzuki GSX-R 1000, BEST BUY STAR – Suzuki Vitara, PROMO STAR – Porsche Croatia, BUS STAR – Setra TopClass, TRUCK STAR – Iveco Eurocargo.

????????????????????????????????????

Dodjela priznanja u palači Dverce

Zagreb Auto Show sudjelovao je u još jednom humanitarnom događaju, pružajući potporu obilježavanju Ljubičastog dana svečanim defileom oldtimer vozila i bikera od Trga bana Josipa Jelačića do Zagrebačkog velesajma u subotu, a u nedjelju 100-tinjak Harley Davidsona zadivilo je sve posjetitelje Salona svojim dolaskom. Tradicionalnu glavnu nagradu za posjetitelje Zagreb Auto Show-a, automobil, ove godine Volkswagen Up, dobio je Domagoj Lovrečić iz Zaprešića.

Comments

comments