Veliki interes za novom Mercedes-Benz X-klasom

S najavom te ovotjednim predstavljanjem dugoiščekivanog modela, nove X-klase, Mercedes-Benz je podigao prašinu nudeći prvi premium pick-up na tržištu

I kao što Mercedesu dolikuje, X-klasa će nuditi najvišu razinu sigurnosti, udobnosti i agilnosti. Okvir ljestvičaste konstrukcije, nosivost do 1,1 tone i kapacitet vuče do 3,5 tone dopuštaju transport raznih tereta ili sportske opreme.  Tri su osnovna modela, Pure, Progressive i Power, različita po opremljenosti, namjeni i karakteru. Ponudu motora čine četverocilindraši. Benzinski je dvolitreni (X 200) sa 165 KS, dok su turbodizeli 2,3 litreni, sa 163 KS (X 220 d), odnosno biturbo sa 190 KS (X 250 d). Motori su upareni s ručnim 6-stupanjskim mjenjačem dok je 7-stupanjski automatik doplata. Sljedeće godine ponudu će dopuniti V6 turbodizel uz kojeg će se isporučivati automatski mjenjač 7G-Tronic Plus s pedalicama za mijenjanje brzina iza kola upravljača. Tu je i 4Matic pogon na sve kotače te sva sila dodatne opreme kako bi se ovaj atraktivni pickup mogao individualizirati prema željama i najsitničavijih klijenata. Razmak od tla od 202 mm jamči prohodnost i daleko od asfalta a vozač pogon prebacuje putem prekidača u kabini, do brzine od 100 km/h. On može biti samo na stražnje kotače, na sve kotače, ili sve kotače s reduktorom. Za najteže ispite tu je i 100-postotni zatvarač stražnjeg diferencijala.

Zbog već sada velikog interesa i ograničenog broja vozila predviđenih za hrvatsko tržište kupcima se tijekom srpnja i kolovoza nudi mogućnost rezervacije ranog termina u proizvodnji. U slučaju odustajanja izvršio bi se povrat naknade, no tko bi odustao znajući da će biti među prvima koji čekaju novi premium pick-up. Detaljne informacije interesenti mogu saznati kod ovlaštenih Mercedes-Benz partnera.

Comments

comments