VDL MidCity Electric

Razvoj ovog ekološki prihvatljivog modela je važan korak u proširenju palete gradskih i prigradskih električnih autobusa tvrtke VDL Bus & Coach

On zadovoljava potrebe za prijevozom manjeg broja putnika, tako da ovaj segment može imati koristi od čistih, tihih i efikasnih autobusa. Naime, potražnja za električno pokretanim autobusima koji su tihi i ne zagađuju okoliš je u porastu, a transportni operatori traže partnera koji će im pomoći u tranziciji s tradicionalnog dizelskog pogona na električni.

VDL Bus & Coach sve više preuzima ulogu ovakvog partnera u tranziciji, jer ne samo da isporučuje autobuse, već preuzima dio odgovornosti za kompletan sustav, uključujući i instalaciju punjača. Kako bi mogli ponuditi prilagođena rješenja za svaku situaciju, a koja zadovoljava želje i zahtjeve transportnog operatora tokom tranzicije na javni prijevoz s niskim emisijama polutanata, VDL Bus & Coach trenutno razvija MidCity Electric. Ovaj potpuno električni minibus dužine od osam metara nije samo idealan za promet u gradskim centrima, već se može koristiti i za transport u rijetko naseljenim područjima. Autobus ima spušteni pod koji omogućuje jednostavan pristup za redovne putnike, kao i korisnike s invaliditetom.  MidCity Electric pokreće baterijski blok kapaciteta 87 kWh, što osigurava autonomiju do 220 km. VDL Bus & Coach će ovaj električni model zvanično predstaviti sljedeće godine.

Comments

comments