Uskoro redizajn i za Transita

Po uzoru na model Custom, Ford priprema dizajnerska i tehnička osvježenja za svoj najveći model iz segmenta lakih komercijalnih vozila

Nakon Customa, Connecta i Couriera stigao je red i za osvježenje perjanice Fordove ponude lakih komercijalnih vozila, Transita. Neće biti riječi samo o stilskim izmjenama na prednjim svjetlima, braniku i masci hladnjaka, već će se u njih smjestiti radar i senzori potrebni za funkcioniranje sustava kao što su Active City Stop, City Cruise Control i Parking Assist.

Novi Transit će zadržati svoju široku ponudu različitih izvedbi, što uključuje dva različita međuosovinska razmaka, tri dužine i tri visine karoserije, modele s ukupnom dozvoljenom masom većom od 3,5 tone, te različite izvedbe za prijevoz robe ili putnika. Transit se, ovisno o verziji, nudi s prednjim, stražnjim ili pogonom na sve kotače.

Međutim, ono što je najzanimljivije za novi model, bit će skriveno ispod prednjeg poklopca, a gdje će prema nepotvrđenim informacijama biti novi 3,5 litreni V6 turbodizelski agregat. Za njega se priprema i novi 10-stupanjski automatski mjenjač.

Osvježeni i osnaženi Ford Transit će biti predstavljen početkom jeseni na IAA u Hanoveru, dok bi tržišna komercijalizacija krenula početkom 2019.

Comments

comments