Trofej najboljeg otišao u Češku

Iveco Bus je organizirao drugo izdanje natjecanja Central and Eastern Europe Drivers´ Contest 2017, fokusirano na ekonomičnost, uz primjenu efikasnih i sigurnih tehnologija

Individualni korisnici autobusa Iveco  iz deset zemalja središnje i istočne Europe izabrali su svoje najbolje vozače za sudjelovanje i trening, kojeg vode predstavnici Iveco Bus servisnog tima. Trening je usmjeren na smanjenje potrošnje goriva i smanjenje ukupnih troškova vlasništva. Tijekom treninga, svaki vozač je pokušao voziti autobus na najekonomičniji mogući način, na ruti duljine 10 km u redovnim prometnim uvjetima. Zahvaljujući standardnim analitičkim uređajima, obavljene su ekonomske kalkulacije za svakog vozača, a kriteriji su bili ostvarenje najniže potrošnje goriva, upravljanje vozilom i ponašanje vozača. Takmičenje je održano na poligonu Hradec Králové u Češkoj, uz sudjelovanje vozača iz Češke, Slovačke, Litve, Latvije, Estonije, Islanda, Hrvatske, Rumunjske, Poljske i Slovenije.

Finale takmičenja sastojalo se u testiranju vozačkog umijeća u pet specifičnih disciplina, koje predstavljaju svakodnevne zadatke u kontroliranim uslovima testne staze. Dodatno, vozači i njihovi menadžeri imali su priliku testirati svoje sposobnosti u posebnim uvjetima, na klizavom terenu, simulaciji snijegom prekrivenog kolnika, te u uvjetima krivudave ceste s iznenadnim preprekama. Svi testovi obavljeni su s autobusom Iveco Crossway.

Ukupni pobjednik je Stanislav Sedláček, vozač tvrtke ČSAD Autobusy České Budějovice iz Češke, na drugo mjesto plasirao se Kestutis Milkintas iz tvrtke UAB Busturas iz Litve, a treći je bio Alvydas Bacianskas, vozač tvrtke Straéto s Islanda.

Comments

comments