Transportni noviteti ovogodišnjeg ZAS-a

I ove godine Zagreb Transport show se održava zajedno s osobnim automobila i lakim komercijalnim vozilima, a atraktivnih noviteta i premijera neće nedostajati

Ovaj tehnički, pa čak i dizajnerski gledano vrlo zanimljivi tržišni segment imat će što pokazati publici Zagreb Auto Showa i Transport Showa. Izlagači koji su ostali vjerni ovoj našoj najreprezentativnijoj izložbi svojoj publici i poslovnim partnerima su pripremili nove lake dostavnjake, kamione, autobuse i prikolice. Od lakih dostavnjaka tu je nova Fordova paleta vozila, Volkswagen dovodi više verzija Caddyja, novi T6 kao i prošlogodišnji europski i hrvatski van godine, Crafter. Toyotin Proace također debitira na ZAS-u, dok će Citroen i Peugeot predstaviti svoje rivale u toj klasi (zajednički proizvodi), Jumpy i Expert. Citroen ujedno ima i veliku hrvatsku premijeru novog Berlinga, jednog od zvijezda nedavno održanog salona automobila u Ženevi. Opel i Renault također dovode svoju laku konjicu u verzijama kojima žele pokazati sve njihove mogućnosti.

Iveco Benussi predstavlja aktualni europski van godine Daily Blue Power, dok težu „konjicu“ predstavljaju Stralis NP pokretan plinom, te novi građevinski kamion, Stralis X-Way. Iveco Bus predstavlja svoju potpuno obnovljenu paletu autobusa, kao i zanimljiv midibus na šasiji Iveco Dailyja, uradak tvrtke Feniksbus iz Vojvodine.

Premijerno se domaćoj javnosti predstavlja i Ford Trucks, sa svojim tegljačem i onim na što trenutno stavljaju naglasak, velike mogućnosti nadogradnje. MAN dovodi svoje provjerene i nedavno tehnološki osuvremenjene modele, TGL, TGS i TGX. A upravo MAN ima veliku premijeru i prvo predstavljanje javnosti novog gradskog autobusa, Lion’s City. Novost je i Lion’s Coach, nova generacija popularnog linijskog i turističkog autobusa. Turski Otokar dovodi već poznati model Navigo, ali i zanimljivu ideju za gradski prijevoz, niskopodni Sultan LF.

Setra je na Zagreb auto show i ovog puta na svom „starom“ mjestu, s cijenom atraktivnom serijom MultiClass, zatim novom Serijom 500 koju predvodi upravo predstavljeni katni autobus, impresivni S531 DT.

 

Kamperi


Velika poslastica ove godine su kamperi koji po prvi put nastupaju u ovakvom broju. Volkswagen dovodi novu generaciju slavne Californije, dok slovenska Adria predstavlja najpopularnije kampere iz svih klasa, ali i prikolice, po čemu su u našoj regiji poznati i popularni već desetljećima.

Rimor dovodi svoju novu generaciju modela koji sada voze na šasiji Renault Mastera, dok Knaus predstavlja svoj obiteljski motorhome postavljen na najpopularniju kampersku šasiju u Europi, onu Fiat Ducata. A na Ducatu voze i Burstner Lyseo, kao i Hymercarov univerzalni van.

 

Pickupovi

Sve popularnija klasa globalno pa i u Hrvatskoj su pickupovi. Gotovo da nema više iole ozbiljnog proizvođača koji u tom segmentu nema svog predstavnika. Tako su svoje kandidate u ovoj neobičnoj kategoriji koju cijene kako poduzetnici, tako i obitelji ili svi koji se bave aktivnim životom doveli brojni izlagači. Više ih je nego ikad do sad.

Comments

comments