Svjetska premijera: Novi Volkswagen T-Cross zaludjeti će svijet!

Novi T-Cross dug je 4.11 m, te se predstavio kao izrazito zavodljiv i razigran dizajn, koji će osvojiti kupce mlađe i starije životne dobi. U ponudi će ponuditi tri benzinska i jedan dizelski ‘turbak’!

Novi hit stiže iz Wolfsburga! Odmah nam je bilo zanimljivo pogledati ponudu motora, budući da su priče s odbrojavanjem dizelaša sve učestalije. Na neki naći, T-Cross opravdava te riječi, a dokaz su tri benzinska sklopa u ponudi. Svi dolaze uz pomoć turbopunjača, a prvi u ponudi bit će 1.0 TSI u dvjema izvedbama, od 95 i 115 KS. Dok će najsnažniji benzinac biti, sad već dobro poznati 1.5 TSI od 150 KS. Dizelski sektor će zastupati četverocilindrični, isto dobro znani – 1.6 TDI od 95 KS.

Atraktivni T-Cross zasigurno će postati ljubimac mnogih. Ovom Volkswagenu dugom 4.11 metra (2.56 m međuosovinski razmak) teško će itko moći prigovoriti, nešto u stilu kako ima dosadni dizajn.

Iako je najmanji crossover u ponudi proizvođača iz Wolfsburga, T-Cross će ponuditi 385 litara obujma prtljažnika, odnosno 455 litara ako stražnja sjedala gurnete skroz naprijed. U položenoj izvedbi donosi čak 1.281 litre kapaciteta.

T-Cross se vozi na modularnoj MQB platformi, koja se sad već poprilično raširila u koncernu.

Unutrašnjost je također ono što će mnoge kupiti, poznata formula već viđena u Polu i T-Rocu, kao da je još elegantnija. Intuitivni multimedijski dio posebno će veseliti mlade, a osmijeh na lice će izazvati i spoznaja kako je ovaj T-Cross pravi anđeo čuvar s gomilom sigurnosne opreme i tehnologija.

Novi T-Cross proizvodit će se u Španjolskoj, na američkom tlu, kao i u Kini. Na domaćem tlu ga očekujemo iza nove godine…

Comments

comments