Suradnja T-Systems, Daimlera i DKV-a

T-Systems International GmbH, Daimler AG i DKV EURO SERVICE GmbH + Co. KG namjeravaju sudjelovati u razvoju i uspostavi jedinstvene naplate cestarine (EETS) u cijeloj Europi

Surađivat će u okviru zajedničkog poduzeća dok se za prodaju usluga EETS i njihovo predstavljanje krajnjim korisnicima žele povezati s prodajnim partnerima. Namjeravana suradnja trenutačno čeka još samo na potvrdu mjerodavnih službi za nadzor konkurencije. Tehničku osnovu planiranih usluga predstavlja međunarodno primjenjivo rješenje koje omogućuje obračun cestarine po cijeloj Europi samo jednim, tzv. on board unit uređajem. Usluga bi trebala zaživjeti u 2018. godini u sljedećim državama: Belgiji, Njemačkoj, Francuskoj, Austriji i Poljskoj.U idućem koraku istodobno, ili ubrzo nakon toga, navedenim će se državama pridružiti i Italija, Portugal, Španjolska i Mađarska.

Nadolazeće usluge omogućivat će plaćanje cestarine na svim sadašnjim i budućim naplatnim postajama, tunelima i mostovima sa samo jednim on-board unit uređajem.

Comments

comments