Solaris Urbino LE vozi u Tatre

Solaris Bus & Coach SA i Millenium Leasing pobjednici su tendera za isporuku četiri autobusa komunalnom preduzeću TESKO iz mjesta Zakopane

Od travnja će Solaris Urbino 8,9 LE (Low Entry) voziti na dvije linije u poznatom planinskom odmaralištu na samom jugu Poljske.
Prema uvjetima tendera autobusi će biti pod zakupom u periodu od tri godine, uz konačnu opciju otkupa. Prva dva autobusa će biti isporučenu u ožujku, dok će se ostala dva, uključiti u promet tijekom kolovoza. Autobusi će biti u prometu na dvije linije, ostvarujući vezu između glavnog željezničkog kolodvora i popularnih turističkih mjesta u blizini Nacionalnog parka Tatra.
Urbino LE sa dužinom od 8,9 i širinom od 2,4 m je najmanje low-entry vozilo u proizvodnom programu Solarisa. Autobus je dizajniran prvenstveno za promet na uskim i krivudavim prigradskim i regionalnim linijama, ali se dobro snalazi i u urbanim sredinama, naročito na manje opterećenim rutama. Ova svojstva, u kombinaciji sa snažnim i ekološki orijetiranim motorom Cummins ISB6.7 E6 250B (187 kW) čine ovaj model savršenim izborom i za zimske uvjete.
Vozila za Zakopane će biti opremljena sa CCTV, putničkim informacijskim sustavom kao i automatima za kupovinu karata. Poseban prostor za invalidska kolica će biti dostupan u svakom autobusu.
Urbino 8,9 LE ističe se u pogledu udobnosti i ergonomski dobro riješenog interijera. Vrijedan pažnje je jednostavan pristup, posebno stražnjem dijelu, gdje je posljednjih pet redova sjedala sa većim međusobnim razmakom, posebno prilagođeno za duže relacije.
Isporuka ova četiri Urbina 8,9 LE neće biti prvi susret Solarisa sa slikovitim Zakopanima u podnožju Visokih Tatri. Naime, tijekom 2013. godine, Solaris električni autobus je testiran na području Nacionalnog parka Tatra kao i mjesta Morskie Oko i Kuźnice.
Otvaranje ove dvije linije označava početak razvoja gradske transportne mreže u većem obujmu. Zakopane planira da pokrene još petnaest novih linija, počevši od siječnja 2017. godine. Novim linijama će upravljati tvrtka koja na natječaju bude dobila dozvolu za prijevoz putnika u otvorenom režimu.

Comments

comments