Širenje palete elektromobila

Kao putničko vozilo Peugeot Partner Tepee Electric spaja adute automobila za slobodno vrijeme s prednostima i užitkom vožnje električnih vozila

U novoj verziji, koja dopunjuje već ranije ponuđenu furgonsku inačicu, potpuno električni Partner nudi udobnost za petero putnika zahvaljujući prostranoj i prilagodljivoj unutrašnjosti. Namijenjen je rastućoj klijenteli koja želi uskladiti električnu mobilnost s brojnim svakodnevnim aktivnostima, od poslovnih do poslovno-privatnih. Njegov doseg vožnje homologiran na 170 km odgovara potrebama većine europskih vozača automobila, koji dnevno prelaze prosječno manje od 60 km. Na taj način širi područje uporabe električnog vozila: prakticiranje dijeljenja troškova vožnje na petero i obiteljske aktivnosti odsad su spojivi s električnom mobilnosti.

Uza sve njegove odlike u pogledu prostranosti i praktičnosti, nudi i jedinstvene prednosti električnog pogona. Omogućuje vožnju u zonama reguliranog prometa u pogledu emisija ili u razdobljima ograničenog prometa, bez narušavanja praktičnosti uporabe i zadovoljstva vožnje.

Sve je veći broj zajednica koje potiču razvoj električnih vozila omogućujući im niz povlastica, kao što je besplatno parkiranje ili parkiranje po sniženoj cijeni ili pak posebne prometne trake. Za poslovne korisnike, električna vozila izuzeta su od plaćanja određenih poreza, kao što je porez na vozila trgovačkih društava u Francuskoj.

Način brzog punjenja baterije od 80 % u 30 minuta dostupan u opciji omogućuje više dnevnih ruta vožnje. Donosi i održavanje bez brige o troškovima, smanjenima za oko 30 % u odnosu na vozila pokretana motorom s unutarnjim izgaranjem. Pogonska baterija dolazi s jamstvom na osam godina, odnosno 100 000 km dok se na električni pogonski sklop nudi jamstvo na pet godina ili 50 000 km. S druge strane, energetski trošak po kilometru električnog punjenja je oko četiri puta niži u odnosu na trošak goriva za vozilo pokretano motorom s unutarnjm izgaranjem.

Premijerno će se predstaviti na Ženevskom salonu 2017.

 

Comments

comments