Scania uvodi Apple CarPlay

Među prvima u teškim kamionima Scania je ponudilla Apple CarPlay uz svoj infotainment sustav 

Povezivanje Apple uređaja se odvija putem mirror-linka, a omogućava glasovne komande kroz Siri aplikaciju, jednostavan pristup aplikacijama i drugim funkcijama kao što je telefon, muzika, poruke i mape. Pored toga, kompletni navigacijski alat se može koristiti bez skidanja pogleda s ceste.

„Infotainment sistem Scania funkcionira s Apple CarPlay, pa je to siguran način za korištenje iPhonea u pokretu!“, kaže Björn Fahlström, potpredsjednik, upravljanja proizvodima u Scaniji. „Podrška za Apple CarPlay se uvodi u lipnju ove godine, a ranije ugrađeni uređaji se mogu ažurirati, pod uvjetom da imaju prepoznavanje glasa. Uvođenjem ove funkcije nudimo vozačima još veći komfor i povećanu sigurnost. Vozači kamiona koji provode puno vremena za volanom, cijene sve ono što čini život na putu lakšim, jednostavnijim i sigurnijim!“, dodaje.

Apple CarPlay funkcije će biti dostupne za kupce koji imaju Scania infotainment sustav sa 7-inčnim ekranom osjetljivim na dodir (AUS4) i mogućnosti kontrole glasom. Uređaji Apple iOS 7 (ili više) na Scania infotainment sisitem mogu biti spojeni preko USB kabla.

Comments

comments