Scania ponovo pokreće proizvodnju

Scania je odlučila ponovno pokrenuti svoj europski proizvodni sustav 21. travnja. Riječ je o testnom radu koji će se odvijati sa smanjenim volumenom proizvodnje kako bi se testirale mogućnosti dobavljača

Od utorka će Scanijine tvornice šasija započeti raditi sa smanjenim kapacitetom, tako što će se dnevni volumen proizvodnje rasporediti na dva dana. Još uvijek neće biti uobičajenog tijeka rada i aktivnosti. Ovakvo oprezno pokretanje izvodi se kako bi se testirale mogućnosti Scanijinih dobavljača, ali i vlastite mogućnosti isporuke vozila. Prije nekoliko tjedana pripremljeno je i provedeno strukturirano i dobro organizirano zatvaranje Scanijinog proizvodnog sustava širom svijeta. Ponovno pokretanje dogodit će se na isti način – planirano, strukturirano i u različite datume, ovisno o lokalnoj situaciji sa Covid-19. S obzirom na brojne nesigurnosti, Scania će i dalje svaki tjedan pratiti i donositi odluke o aktivnostima u globalnom proizvodnom sustavu. Zdravlje i sigurnost su prioritet.

Tako je i sa servisima koji su i dalje otvoreni tijekom ovih zahtjevnih vremena. Tako vlasnici i vozači Scania vozila mogu računati na podršku, jer Scanijini mehaničari svakodnevno brinu za popravke kamiona, autobusa i prikolica. Scania je poduzela sve mjere zaštite posjetitelja i zaposlenika, tako da je na snazi posebni protokol prilikom posjete servisnim radionicama i poslovnicama. Kako bi osigurali sigurnost posjetitelja i zaposlenika, pristup nezaposlenima u Scanijine prostorije ograničen je isključivo kroz glavni ulaz. Svim zaposlenicima i posjetiteljima Scanijinih poslovnica i servisa u regiji osigurani su dezinficijens, maske i rukavice, a prilagodili su i tijek rada kako bi imali minimalne osobne kontakte te dezinficiraju svako vozilo prije i nakon rada na njemu.

Comments

comments