Repsol Honda MotoGP tim s Ivecom ide na utrke

Najuspješniji tim u povijesti MotoGP-a odabrao je svoj novi službeni kamion, tegljač IVECO S-WAY, koji će pratiti tim na svim utrkama svjetskog moto prvenstva koje se održavaju u Europi

S dugom tradicijom sponzorstva MotoGP-a, IVECO se sada pridružio Repsol Hondinom timu u lovu na pobjede na europskim trkačkim stazama u sljedeće dvije sezone. Novi kamioni IVECO S-WAY prevozit će svu opremu potrebnu za vozače tima, braću Marca i Alexa Márqueza, za sve njihove utrke MotoGP prvenstva u Europi. Kamioni ovog najuspješnijeg tima u povijesti MotoGP-a, u potpunosti su obojani u legendarne boje Repsol Honde. Kako kažu u obavijesti, Repsol Honda MotoGP odabrao je ovaj novi Ivecov tegljač zbog njegovih visokih performansi, pouzdanosti, ekonomičnosti, niskih radnih troškova i povezanosti. Novi IVECO S-WAY uključuje Microsoft Azure povezanost putem oblaka.

Baš kao što je MotoGP tim u stalnoj komunikaciji s vozačima, kako bi pratili performanse svojih motocikala, i S-Way je u stalnom kontaktu sa svojim kontrolnim centrom u kojem tim stručnjaka prati podatke o vozilu, vrši daljinsku dijagnostiku i bežično nadograđuje softver kako bi poboljšao radne karakteristike i predvidio potrebe za održavanjem. Osim prijevoza sve potrebne opreme, uključujući rezervne dijelove i alate, ovi kamioni obavljat će i niz drugih funkcija. Također će prevoziti prikolice koje se na mjestu utrke pretvaraju u urede i odmarališta za vozače i ostale članove tima.

Ovogodišnja MotoGP sezona u Europi započinje GP-om Jerez 19. srpnja, a sezonu bi trebao zatvoriti Valencia GP 15. studenog. Na službeni raspored utrka utjecala je situacija s virusom Covid-19, zbog čega su neke od njih otkazane. To znači da će ove godine kamioni tima biti na utrkama koje uključuju Barcelonu (27. rujna), Aragón (18. listopada), također i događaje u Francuskoj, Italiji i Austriji. Sve u svemu, oni će putovati na 14 utrka, od čega je sedam u Španjolskoj.

Comments

comments