Renaultov pickup – Alaskan

Ovo je prvi Renaultov globalni pick-up u klasi nosivosti do jedne tone, a predstavljen je u Medelinu, u Kolumbiji

 

Njime ovaj proizvođač upotpunjuje svoju ponudu u segmentu lakih komercijalnih vozila. Alaskan će se prvobitno plasirati na tržište Latinske Amerike, gdje Renault, već tradicionalno ima zapaženu tržišnu poziciju i već prisutan nešto manji pickup model, Duster Oroch.

Renault Alaskan je robusno, atraktivno i istovremeno komforno vozilo pogodno za svakodnevne aktivnosti, kako za amaterske, tako i za profesionalne korisnike. Dizajnerski gledano on objedinjuje Renaultov atraktivni vizualni identitet s estetskim i profinjenim linijama i robusnost, neophodnu u ovom segmentu vozila. Prednji dio vozila je mišićav, donosi kromiranu masku hladnjaka, LED dnevna svjetla i istaknut Renaultov logo.

S tehničke strane se oslanja na Nissan NP 300 Navara s kojim dijeli šasiju, elemente ovjesa, te kompletan pogonski sklop. Ova činjenica zapravo govori o dobrim svojstvima nastalim na dugogodišnjem iskustvu, što će sasvim sigurno privući kupce. Za pogon je predviđen već poznati 2,3 dCi motor, koji dolazi u verzijama sa 160 KS, te snažniji sa 190 KS i Twin-Turbo tehnologijom. Na pojedinim tržištima u ponudi će biti i benzinski motor od 2,5 l sa 160 KS.

Prijenos snage povjeren je 6-stupanjskom ručnom ili 7-stupanjskom automatskom mjenjaču, a uz već dokazani 4WD sustav, u ponudi će biti i modeli samo sa stražnjim pogonom. Verzije s pogonom na sve kotače imaju elektronski kontroliran diferencijal s limitiranim proklizavanjem, kao i Hill Start Assist (HSA) i Hill Descent Control (HDC), koji su dobri asistenti u terenskim uvjetima vožnje.

Alaskan će se najprije naći u prodaji u Kolumbiji, gdje je i predstavljen, a tržišnim planom obuhvaćene su Južna Amerika i Afrika, a vjerovatno neće zaobići ni Europu.

Comments

comments