Renault Trucks Urban Lab 2

Kombinirajući tehnologije iz područja aerodinamike, hibridizacije, pneumatika i komunikacije vozila i infrastrukture, postignuta je ušteda goriva od 13%

Još koncem prošle godine Renault Trucks predstavio je Urban Lab 2, eksperimentalno vozilo namijenjeno distribuciji robe, koje je u okviru projekta EDIT (Efficient Distribution Truck – efikasno vozilo za distribuciju), razvijeno u suradnji sa šest partnerskih firmi. Kombinirajući inovativne tehnologije iz područja aerodinamike, hibridizacije motora, pneumatika i komunikacije između vozila i infrastrukture, postignuta je ušteda goriva od 13%.

Budući da su Optifuel Lab 1 i 2 bili eksperimentalna vozila namijenjena istraživanju i razvoju transporta na duge relacije, vozilo Urban Lab 2, se fokusira na regionalnu distribuciju i distribuciju u gradskim uvjetima. U tu svrhu pripremljen je Renault Trucks D WIDE Euro 6, nosivosti 19 t.

U projektu je sudjelovalo šest partnera: Valeo, Lamberet, Michelin, BeNomad, INSA Lyon (LamCoS) i IFSTTAR (LICIT). Projekt EDIT (Efficient Distribution Truck – efikasno vozilo namenjeno distribuciji), čiji rezultat je Urban Lab 2, financirali su međuresorski fond (Single Inter-Ministry Fund), regija Overn Rona-Alpi, grad Lion, Savjet regije Ain (Ain Department Council) i FEDER.Cilj je da se do 2020. godine ponudi pristupačna inovativna tehnologija, koja se fokusira na četiri osnovna elementa: aerodinamiku, pogonski lanac, povezivanje vozila sa infrastrukturom i pneumatiku.

Comments

comments