Renault Megane R.S. Trophy Kup – uskoro najbrži oktanski cirkus u Hrvatskoj?

Ideja je odlična, hoće li biti dovoljno partnera i sudionika za realizaciju istoga ostaje tek vidjeti…

Prvi put se u srpnju pojavila ideja, tj. moglo se čuti glasno šaputanje na Grobniku o ideji za novo natjecanje automobila na ovim prostorima – Renault Megane R.S.Trophy Kup, u organizaciji AK Star Racing.Kao što je već poznato, riječ je o najjačoj izvedbi Renaultovog Meganea od 300 KS, no ono što se tada nije znalo je koliki će interes novi Kup pobuditi kod vozača. Zato i je organizirano okupljanje i upoznavanje s vozilom. Stoga je zadnji lijepi dan iskorišten da se Trophy ponovno predstavi potencijalnim budućim vozačima koji još nisu bili upoznati s vozilom i novim Kupom.

Na stazi „Rauš“ u Novom Marofu Megane R.S. Trophy imalo je prilike vidjeti i isprobati desetak novih vozača, od kojih su neki samo za ovu priliku izašli iz vozačke „mirovine“, poput Dine Mađarića i Siniše Košutića. Imena su to dobro nam znana iz domaćih, ali i stranih prvenstava pa čak i Porsche Supercupa, a koja bi svojim uključivanjem zasigurno podigla ovo natjecanje na potpuno drugu razinu. A tu su još i Nenad Kolman, Denis Nišević, Tomislav Sajko, Branimir i Tomislav Radić, Christian Palokaj, Danijel Šimunović i Šime Miletić. Osim hrvatskih vozača, u kupu će voziti i srpski, makedonski, crnogorski te vozači iz Bosne i Hercegovine.

Prva vozila stižu idući mjesec i odmah po isporuci idu na doradu, odnosno montiranje sigurnosne opreme kako bi spremna dočekala novinarsku konferenciju početkom prosinca na kojoj će Kup biti i službeno predstavljen.

Comments

comments