Renault Kangoo i Master Z.E. Hydrogen

Krajem ove godine će biti predstavljen Renault Kangoo Z.E. Hydrogen, koji će uz pomoć gorive ćelije snage 10 kW imati doseg od 370 km, a korisnicima će ponuditi 3,9 m3 korisnog prostora. U odnosu na već postojeći Kangoo Z.E., koji ima doseg od 230 km (WLTP), ovaj model ima veću masu za 110 kg, ali i značajno veći operativni doseg.

Ovaj model će (u Francuskoj) imati početnu cijenu od 48.300 eura, a ekoločki bonus nije uključen u cijenu. Tijekom iduće godine, stiže i Master Z.E. Hydrogen, s dosegom od 350 km, što je gotovo tri puta više u odnosu na Master Z.E. čiji je doseg oko 120 km. Ovaj model će imati veću masu za 200 kg, a bit će dostupan u izvedbama s tovarnim prostorom obujma od 10,8 do 20 m3.

Velika prednost u odnosu na isključivo strujom pokretane modele je skraćeno vrijeme punjenja, što donosi i više vremena upotrebe vozila. Za punjenje rezervoara vodikom potrebno je svega 5 do 10 minuta, što je posebno pogodno za profesionalne korisnike transportnih i logističkih usluga u urbanim sredinama.

Comments

comments