Redizajn za Fiat Fiorino

Fiat je obnovio svoj popularni dostavnjak kojeg je do danas u aktualnom izdanju prodano preko 370.000 jedinica

Već sama ideja bila je dobra. Nastao je u suradnji s grupacijom PSA, s kojima dijeli platformu i karoserijske elemente, što mu zbog dobrog izgleda i pojednostavljenog održavanja jamči stabilnu poziciju na tržištu. I dalje je kompaktan, agilan, okretan i upotrebljiv, s korisnom zapreminom tovarnog prostora od 2,8 m3 i ukupnom nosivosti do 660 kg. Kod osvježenog modela sačuvan je dinamičan izgled s visoko postavljenim svjetlima, a prednji branik je potpuno obnovljen i uklapa se u modelsku gamu Fiat Professional. Tu su i novi 15-inčni alu naplaci. Tovarni prostor je, iako kompaktnih dimanzija, iskoristiv i lako pristupačan.

fiorino2

U opciji je preklopivo putničko sjedalo koje se može koristiti kao radni stolić, te koje se može potpuno oboriti radi prijevoza predmeta dužine do 2,5 m. Prostor za putnike je također obnovljen uvođenjem novih elemenata, pa je udobniji i ergonomski bolje riješen. Komande radio uređaja mogu biti na kracima redizajniranog kola upravljača, a tabla s instrumentima ima novu grafiku, sa stalno uključenim pozadinskim osvjetljenjem radi bolje čitljivosti. Također, tu je novi, funkcionalni pretinac za odlaganje, kao i 5-inčni dodirni displej infotainment sustava, sa standardnim Bluetoothom, USB i AUX ulazima, MP3 čitačem, te satelitskom navigacijom u opciji.

fiorino1

Modelna linija obuhvaća tri karoserijska oblika: Cargo, Combi i Panorama (uz dodatnu verziju Adventure), te benzinske i dizel motore usklađene s Euro 6 standarima. Ponudu dizel motora čine već poznati turbo-dizel 1.3 MultiJet2, koji dolazi u verzijama s 80 i 95 KS. Benzinski motor je iz poznate linije Fire 1.4 i u osnovnoj verziji dolazi sa 77 KS. Posebno je znimljiva verzija EcoJet, koja uz opcijski dual-fuel (na plin), Start&Stop, „pametni“ alternator, pumpu za gorivo promjenljive zapremine, po prvi put donosi Comfort-Matic robotizirani mjenjač. Sa svim ovim tehničko-tehnološkim inovacijama, može se pohvaliti emisijom CO2 od 100 g/km i potrošnjom od 3,8 l/100 km, ili izraženo u postotcima, ekonomija je poboljšana za 14%. Nudi i brojne sigurnosne sustave: ABS s EBD, ESC u kompletu s ASR, HBA (pomoć pri kretanju uzbrdo), parking senzore i zračne jastuke.

S ovim vozilom Fiat Professional  je upotpunio ponudu i tako kompletnom linijom vozila usopješno zadovoljava potrebe korisnika svih profila.

Comments

comments