Red Dot nagrade u Mazdinu vitrinu

Dva najnovija Mazdina modela prepoznata su i nagrađena na natjecanju Red Dot: Production Design 2020. kao još dva u nizu dizajniranih prema filozofiji Kodo: Duša pokreta

Nova Mazda CX-30 drugi je proizvodni model stvoren najnovijim razvojem filozofije dizajna Kodo – vještim dizajnom, ukorijenjenim u tradicionalnoj japanskoj estetici. Oblikovanje svakog elementa prema principu ‘manje je više‘ rezultiralo je čistim, lijepim površinama i donijelo je potpuno originalan izgled ovom kompaktnom crossoveru.

Gotovo premium interijer kombinira ergonomsku izvrsnost i najsuvremeniju tehnologiju. Najnovija dostignuća u Mazdinoj arhitekturi Skyactiv ovdje su došla do punog izražaja. Pored toga, u ponudi pogonskih agregata je Skyactiv-X – Mazdin revolucionarni benzinski motorom koji pruža učinkovitost poput dizela.

Žiri je oduševila i električna Mazda. Kažu da iako zadržava prekrasne, ručno izrađene oblike Kodo dizajna, stil Mazde MX-30 predstavlja istraživanje modernije estetike koja se usredotočuje na futurističke vrijednosti i stil života koji tek počinje nastajati – stil električne budućnosti. e-Skyactiv, nova Mazdina tehnologija električnog pogona, sadrži litij-ionsku bateriju od 35,5kWh koja omogućuje doseg od 200 km, što znatno premašuje prosječnu dnevnu vožnju u Europi koja je 48 km.

Comments

comments