Proizveden dvomilijunti Fiat 500

Dvomilijunti Fiat 500 je sišao s proizvodne trake tvornice Tychy u Poljskoj. To je bio Fiat 500C Collezione, s karoserijom u dvije boje, bijeloj i Primavera sivoj

Jubilarni automobil bit će prodan u Italiji, a pogoni ga živahni TwinAir Turbo motor od 85 KS. Nova specijalna serija Fiat 500 Collezione koja naginje svijetu mode, slijedi korake ograničenih serija 500-60esimo i Anniversario koje su predstavljene prošle godine kako bi se proslavilo prvih 60 godina ovog modela. Dolazi s uzbudljivom standardnom serijskom opremom, kao što su 16 inčni naplatci, kromirani detalji, siva/bijela/siva bočna linija i oznaka „Collezione” u kurzivu na poklopcu prtljažnika.

Ovaj kultni Fiat prodaje se u više od 100 država svijeta. Preko 80% prodaje ostvareno je izvan Italije i pet godina je u svom segmentu bestseler u Europi, s tržišnim udjelom od 14,6% na kraju 2017. Nadalje, u njegovoj jedanaestoj godini, skoro 60.000 jedinica je prodano u Europi tijekom prvog kvartala 2018., što je rekordna brojka za aktualni model 500. Uz to, tijekom prvog kvartala 2018., model 500 je bio vodeći na tržištu u devet država (UK, Španjolska, Belgija, Švicarska, Portugal, Austrija, Mađarska, Hrvatska i Slovenija) te među prva tri modela u sedam drugih (Italija, Njemačka, Francuska, Švedska, Slovačka, Rumunjska i Bugarska).

Trideset specijalnih izvedbi koje su predstavljene u posljednjih 11 godina, uključujući Fiat i Abarth, jedna su od tajni neprekinutog uspjeha modela Fiat 500.

Comments

comments