Premijer u Dubrovniku o Pelješkom mostu

Gradonačelnik Dubrovnika Franković i župan Dobroslavić upoznali su predsjednika Vlade s ključnim temama i projektima koji su relevantni za jug Hrvatske

Nakon otvorenja Dubrovnik Foruma 2017, predsjednik Vlade Andrej Plenković održao je radne sastanke s gradonačelnikom Grada Dubrovnika Matom Frankovićem i županom Dubrovačko-neretvanske županije Nikolom Dobroslavićem na temu aktualne situacije u Gradu i Županiji.

“Vlada Republike Hrvatske ima poseban afinitet prema ovoj županiji s obzirom na njezinu slabiju prometnu povezanost”, rekao je Plenković, podsjetivši da su gradonačelnik i župan, kao i drugi dužnosnici s tog područja, godinama jasno artikulirali potrebu izgradnje Pelješkoga mosta.
“Zajedno smo došli u fazu kada su sredstva odobrena i projekt će se realizirati sljedećih godina, što smatramo ključnim za kvalitetno povezivanje juga Hrvatske s ostatkom zemlje”, istaknuo je Plenković.
Još sredinom lipnja upravo u Dubrovniku je potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za financiranje izgradnje Pelješkog mosta. Ukupna vrijednost projekta „Cestovno povezivanje s južnom Dalmacijom” iznosi 420 milijuna i 300 tisuća eura, od koji će Europska komisija sufinancirati 85 posto, odnosno 357 milijuna eura. Izgradnja Pelješkog mosta trebala bi nakon niza godina obećanja, južnu Dalmaciju spojiti s ostatkom Hrvatske.

„Natječaj za izbor izvođača radova je u tijeku i mi na jesen u 10.-11. mjesecu, ukoliko ne bi bilo problema oko žalbi postupka javne nabave, što vjerujemo da nećemo, krećemo s izgradnjom Pelješkoga mosta. Veliki čin, veliki trenutak, a to je da je Pelješki most postao stvarnost i da će hrvatski teritorij konačno biti spojen!“, izjavio je tom prigodom Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture.

 

 

Comments

comments