Predstavljen novi Mercedes-Benz CLA, inteligencija i ljepota idu zajedno

Prethodnik je ostvario izniman uspjeh, novi je još atraktivniji i veći, a CLA za sada stiže jedino u benzinskoj CLA 250 inačici (225 KS, 350 Nm)

Mercedes-Benzova renesansa traje i dalje, kada je krenula tamo prije 5-6 godina nitko nije očekivao ekspanziju u ovolikoj mjeri. Posljedica je između ostalog i CLA, još uvijek relativno novi model u očima promatrača. Četverovratni coupe, sa svojom atraktivnom siluetom osvojio je srca 750.000 kupaca širom svijeta. A večeras nam se predstavio njegov nasljednik…

Novi CLA prije svega je znatno tehnološki napredniji, a samim time i pametniji. Gomila sigurnosnih sustava odlikuju predstavljenu, drugu generaciju koja je dugačka 4688 mm (48 mm više u odnosu na prethodnika), šira za 53 mm za ukupnih 1830 mm. Kada ponovno atraktivnoj silueti nalik na onoj većeg brata CLS; dodate 19-colne kotače – priča je zaokružena. Ne treba sumnjati kako će kupci opet poludjeti za ovim modelom.

foto: Daimler

Interijer je očekivano preslika onom iz A-klase. Dakle, MBUX Assist donosi novu razinu intuitivnosti kod vozača i suputnika.

Pogonski dio za sada je jedina nepoznanica. Znamo samo, da će predstavljena izvedba u Las Vegasu doći u CLA 250 inačici. Te oznake kriju 7G-DCT automatik s dvostrukom spojkom, a pred ljeto, točnije u svibnju se očekuju i prve dizelske varijante.

Cijene za sada nisu poznate, kao ni točan datum dolaska u domaće salone.

Comments

comments