Praznične gužve i zabrane

Mnogi naši građani, ali i mnogobrojni strani državljani, iskoristili su novogodišnje praznike za putovanje. No, treba se i vratiti kući

Najgušći promet očekuje se na autocestama: A3 Bregana-Lipovac, A2 Zagreb-Macelj, A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, a najprije će to osjetiti naplatne postaje: Lučko, Zagreb-istok, Sveta Helena i Zaprešić, u nedjelju, 3. siječnja i srijedu, 6. siječnja 2016. godine.

Gužve se mogu očekivati u Istri, duž Jadranske magistrale (D8), u trajeknim pristaništima i lukama, te na graničnim prijelazima.

U povratku, 3. siječnja, kao i 6. siječnja, gust promet i čekanja, očekuju se prije svega na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom te Srbijom (Stara Gradiška, Slavonski Brod, Županja, Maljevac, Bajakovo…).

Povodom blagdana Sveta tri kralja zabrana prometa za teretna motorna vozilima najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na važnijim državnim cestama će biti u utorak, 5. siječnja 2016. godine od 15 do 23 sata i u utorak, 6. siječnja 2016. godine od 14 do 23 sata. Zabrana se odnosi na državne ceste: D8 (Jadranska magistrala), D9 (Metković-Opuzen), D21 (Kaštel-Kanfanar), D66 (Pula-Labin-Opatija), D23 (Žuta Lokva-Senj), ali na autocestama i na državnoj cesti D1, zabrana ne vrijedi.

Comments

comments