Porsche 911 (992) kupcima sada nudi još više, ručni mjenjač!

Vjerojatno nema onoga tko ne voli lagodnu vožnju uz automatik, pogotovo kada je on PDK izvedbe, ali…

U moru sportskih i super-sportskih automobila koji se nude isključivo s modernim automatskim mjenjačima, Porsche je odlučio povući potez koji će iznenaditi mnoge sadašnje, ali i buduće vlasnike. U novoj generaciji Porscheove kultne jurilice 911, od sad je moguće bez doplate tražiti ručni mjenjač sa sedam stupnjeva prijenosa, a ta se promjena odnosi na Carrera S i 4S modele. Upravo ta mogućnost ručnog mijenjanja brzina zaziva one stare dane bez automatskih mjenjača, gdje je bitan samo vozač i njegova snalažljivost za ručicom i kvačilom.

Modeli opremljeni s ručnim mjenjačem imaju konvencionalni LSD (diferencijal s ograničenim proklizavanjem) u odnosu na električno kontrolirani u PDK (automatskoj) inačici, a lakši su čak 38 kilograma u odnosu na modele s automatikom. No, s druge strane, ručni mjenjač donosi nešto slabije vrijeme do “stotke”, dok će maksimalna brzina ostati nepromijenjena.

Prve isporuke modela s ručnim mjenjačem očekuju se sredinom iduće godine, a nema sumnje kako će entuzijasti željni čistokrvnog sportskog automobila bez puno “automatike” biti oduševljeni!

Comments

comments