Počela je budućnost, električni Volvo u prodaji

Volvo Trucks najavljuje početak prodaje svojih električnih kamiona Volvo FL i Volvo FE na odabranim tržištima u Europi, zadovoljavajući sve veću potražnju za održivim transportnim rješenjima u gradskim sredinama. Ekološki su ovakva vozila neizmjerno važna. Flota od 200 električnih kamiona Volvo FE godišnje će smanjiti emisiju CO2 u okoliš za 10.000 tona u odnosu na kamion s klasičnim motorom.

Zbog niske razine buke se mogu koristiti u zatvorenim gradskim područjima i zaštićenim zonama, dok boljom kvalitetom zraka, električni kamioni stvaraju nove mogućnosti za planiranje grada i putne infrastrukture. Deklarirani doseg modela FL je do 300, a FE do 200 km. tako da je jedan od izazova maksimiziranje korisne nosivosti, istovremeno s optimiziranjem dosega.

Volvo FL Electric i Volvo FE Electric razvijeni su u uskoj suradnji s izabranim kupcima koji posluju u Geteborgu (Švedska). Povratne informacije bile su vrlo pozitivne, a vozače koji su uključeni u suradnju posebno impresioniraju performanse pogona, glatka ubrzanja i tihi rad. Iako su povratne informacije kupaca pozitivne, infrastruktura za punjenje je još uvijek u razvoju u većini gradova. Stoga se zajedno s javnim i privatnim partnerima radi na dogovaranju dugoročne strategije za širenje adekvatne infrastrukture, ali i ubrzanja tempa njenog razvoja.  

Comments

comments