Otvoren Zagreb auto show

Pozitivni pomaci u prodaji automobila i optimizam nakon dugogodišnje krize odrazili su se i na ovogodišnji Salon čiji su izložbeni kapaciteti iskorišteni do maksimuma

Jutros je otvoren Zagreb auto show, najposjećeniji i svakako najatraktivniji sajam Zagrebačkog velesajma. Show je započeo brojnim konferencijama za novinare i to u žestokom tempu s obzirom da se već u 15 sati otvaraju vrata posjetiteljima.Na Showu je svoje proizvode izložilo 463 izlagača iz 34 države koji su ispunili čak 14 paviljona te otvoreni prostor na 70 tisuća četvornih metara, dok će 85 brandova automobila, motocikala i gospodarskih vozila imati čak 133 premijere.

Pozitivni pomaci u segmentu prodaje osobnih automobila, rast je u prvom kvartalu čak 27 posto u odnosu na jako dobru lanjsku godinu, i optimizam nakon dugogodišnje krize odrazili su se i na ovogodišnji Salon na kojem je popunjenost izložbenih kapaciteta iskorištena do maksimuma.

Kad su automobili u pitanju svjetsku vicepremijeru ima Mercedes-Benz C-klasa, dok su posebno intrigantne tri europske vicepremijere – Mercedes-Benz A-klasa, Mercedes-Benz CLS te Volkswagen Touareg.

Ne treba zaboraviti da su i motocikli jako dobro izloženi, te da i oni donose tri svjetske premijere.  Prema iskustvima s prijašnjih salona, zadnji prije pauze 2008. godine zabilježio je skoro 220 tisuća posjetitelja. Tada je u samo jednom danu prodano  više od 40 tisuća ulaznica. Onaj prije dvije godine, jer Zagreb Auto Show je bijenalnog karaktera, obišlo je njih više od 140 tisuća, tako da se ove godine očekuju brojke negdje između navedenih.

Comments

comments