Osvježenje za Ford Transit Custom

Kako bi zadržao vodeću poziciju u Europi, u Fordu su odlučili pripremiti neka poboljšanja za svoj popularni van srednje veličine predstavljen pred ravno pet godina

Najvidljivija su poboljšanja eksterijera, s novom rešetkom hladnjaka i novim prednjim svjetlima s LED dnevnim elementima i snažnim HID Xenon farovima. Kabinski prostor je nastao pod utjecajem novih putničkih modela ovog proizvođača, posebno Fieste, te nudi atraktivan, korisnički centriran izgled na koji utiče interakcija korisnika s ‘pametnim’ uređajima i tabletima.  Kompatibilan je s Apple CarPlay i Android platformama, što ga čini lako povezivim u gotovo svim situacijama. Osim toga, tu su i brojni sustavi asistencije uključujući pre-collision assist za otkrivanje pješaka, kao i Adaptive Cruise Control. S tehničke strane, tu je novi EcoBlue 2.0-litreni dizel motor, koji u ECOnetic verziji (105 KS) ostvaruje prosječnu potrošnju od 5,7 l/100 km i emisiju od 148 g/km CO2. Ovaj motor dostupan je i u verzijama sa 130 i 170 KS.

Novi Ford Transit Custom će se početi proizvoditi krajem ove godine, a u ponudi će biti veći broj različitih modela, s dva međuosovinska razmaka, dvije visine karoserije, tovarnim prostorima od 6 – 8,3 m3, ukupnom dozvoljenom masom od 2,6 – 3,4 tone, te kao van, kombi ili šasija s duplom kabinom. Osim toga, Ford planira ponuditi i verziju sa zračnim ovjesom (Kombi M1), dok bi se ekološki prihvatljivi Plug-in Hybrid (PHEV) trebao pojaviti 2019. godine.

 

 

Comments

comments