Osvježen Audi R8, dotjerani sportaš iz Ingolstadta sad je još uvjerljiviji!

Čak 610 KS i fenomenalan zvuk krasit će ovu coupe i spyder izvedbu koja će pojuriti do čak 330 km/h. Audi R8 više nije na tragu Lamborghinija i ostalih članova u elitnoj skupini sportaša, on je jedan od glavnih igrača tamo!

“Rođen na stazi, napravljen za cestu”. Nakon predstavljenog R8 LMS GT3 na pariškom salonu automobila, Audi R8 Coupé i Spyder dobivaju još snažnije motore. Modeli će biti dostupni u Europi početkom 2019. godine, preciznije već u prvom kvartalu 2019.

‘R8 svojim nastupom zauzima jedinstveni položaj u gami Audi modela u svakom pogledu’, kaže Michael-Julius Renz, direktor tvrtke Audi Sport GmbH. ‘Sada je još snažniji i brži’, dodaje Oliver Hoffmann, tehnički direktor tvrtke Audi Sport GmbH, te nadodaje kako je ‘Motorsport dio naše DNK. S oko 50 posto elemenata s R8 LMS GT3, a čak 60 posto s R8 LMS GT4, nijedan drugi automobil nije toliko blizak trkačem modelu kao i R8.’

Trenutni odziv, munjevita brzina i jedinstven zvuk – srce Audija R8 je njegov famozni motor, atmosferski V10. Gotovo identična pogonska tehnologija kao i u R8 LMS GT3 i R8 LMS GT4.

Novi R8 tako do 100 km/h pojuri za samo 3,2 sekunde i hvata krajnjih 330 km/h.
Novi Audi R8 opremljen je tvornički ugrađenim 19-colnim kotačima. U ponudi su novi vrlo lagani 20-colni naplatci. Audi nudi keramičke diskove kočnica kao alternativu standardnim čeličnim diskovima. Stabilizator na prednjoj strani proizvoljno je izrađen od polimera pojačanih karbonskih vlakana (CFRP) i aluminija koji smanjuje težinu za oko dva kilograma.

Kontrola stabilizacije (ESC) osigurava još bolje zaustavljanje. Novi R8 skratio je zaustavni put za puni 1,5 metar, a pri 200 km/h za gotovo 5 metara.

Budući kupci novog R8 mogu odabrati do tri vanjska paketa, ovisno o varijanti motora. Ovi paketi dodaju različite naglaske na prednje razdjelnike, bočne pragove i difuzor. U ponudi su i nove boje Kemora Grey i Ascari Blue pridodaju se rasponu boja.

Novi R8 modeli stići će u trgovinama u Njemačkoj i drugim europskim zemljama tijekom prvog tromjesečja 2019. godine. Modeli će se u ponudi pojaviti početkom 2019. godine, s cijenom od preko 150.000 eura.

Comments

comments