Opel Insignia Grand Sport

Opel je novim automobilom s vrha ponude, baziranom na Monza Conceptu, preuzeo sve hvaljene prednosti svoje uspješne sestre Astre i podigao ih na još višu razinu

Nakon uspješne prve generacije Insignije koja je imenovana Automobilom 2009. godine i koja je dosad prodana u više od 900 000 primjeraka, nova Insignia Grand Sport temelji se na posve novoj arhitekturi vozila. Međuosovinski je razmak produljen 92 mm te je zahvaljujući njemu unutrašnjost puno prostranija, što će posebno znati cijeniti putnici u stražnjem dijelu kabine. To je omogućilo dizajnerima i da novoj Insigniji Grand Sport podare izvanredne nove sportske proporcije i pravi izgled modela s vrha ponude: sada izgleda puno duža i niža te ima elegantnu vitku siluetu kupea i robustan stav vozila iz viših klasa. Sve to dolazi u kombinaciji s aerodinamičnošću vodećom u klasi i koeficijentom otpora zraka od samo 0,26. Kabina nove Insignije Grand Sport oduševit će vozače elegantnom obavijajućom kontrolnom pločom i tri centimetra nižim položajem sjedenja, nudeći puno sportskije i izravnije iskustvo vožnje.

Optimizirane dimenzije i korištenje laganih materijala pomogli su smanjiti masu za maksimalno 175 kg radi bolje preciznosti vožnje i agilnosti. Nove visokotehnološke značajke kao što je sustav pogona na sve kotače s vektorskom raspodjelom okretnog momenta između pojedinačnih kotača – što je najsofisticiraniji sustav koji se nudi u segmentu – ili novi osamstupanjski automatski mjenjač omogućuju vozačima da posve iskoriste sve prednosti.

Insignia Grand Sport opremljena je cijelim nizom vrhunskih tehnologija koje čine vožnju sigurnijom, udobnijom i više opuštajućom nego ikad prije. Krenuvši od druge generacije svjetala IntelliLux LED, pomoći pri držanju prometne trake s automatskom korekcijom upravljanja, adaptivnog tempomata, premium sjedala i drugog. Aktivni aluminijski poklopac motora se u slučaju sudara s pješakom podiže u milisekundi i povećava udaljenost tijela od tvrdih dijelova motora, tako značajno povećavajući zaštitu.

Dostupan je i izvanredan informacijsko-multimedijski sustav i mogućnosti povezivanja zahvaljujući najnovijoj generaciji sustava IntelliLink i pomoćniku za povezivanje i usluge Opel OnStar, koji će od predstavljanja nove Insignije nuditi i mogućnost osobnog pomoćnika.

Opelov novi model s vrha ponude bit će premijerno predstavljen svijetu na Ženevskom sajmu automobila u ožujku 2017.

 

Comments

comments