Opel Crossland X na krovu MSU-a

Mali SUV prvi je plod nove velike automobilske alijanse, one između koncerna PSA kojeg čine Citroen i Peugeot i njemačkog Opela

Izvana kompaktan i privlačan s trendovskom dvobojnom karoserijom i kul izgledom SUV-a, iznutra vrlo prostran i svestran– to je posve novi Opel Crossland X. Ovaj simpatični gradski crossover  drugi je član Opelove obitelji X u B-segmentu gdje će se pridružiti sportskom prodajnom hitu Mokki X. Veći Grandland X bit će predstavljen u koIzvana kompaktan i privlačan s trendovskom dvobojnom karoserijom i kul izgledom SUV-a, iznutra vrlo prostran i svestran– to je posve novi Opel Crossland X. Ovaj svestrani gradski crossover  drugi je član Opelove obitelji X u B-segmentu gdje će se pridružiti sportskom prodajnom hitu Mokki X. Veći Grandland X bit će predstavljen u kompaktnoj klasi nešto kasnije ove godine. Predodređen je za urbana područja, a istovremeno je savršeno prikladan za manje izlete ne predaleko od asfalta. Kraći je od Astre, ali je i nešto viši tako da putnici mogu uživati u povišenom položaju, a time i izvrsnoj preglednosti. Novi model nudi i brojnje inovacije kao što su potpuno LED prednja svijetla, projekcijski zaslon i panoramska stražnja kamera koja pokriva kut od 180 stupnjeva, zajedno s naprednom pomoći pri parkiranju, upozorenje u slučaju frontalnog sudara uz otkrivanje pješaka i automatsko kočenje u slučaju nužde. Ne zaboravimo i servis Opel OnStar kao i informacijsko-multimedijsku tehnologiju IntelliLink koja je kompatibilna s platformama Apple CarPlay i Android Auto.

Iznutra nalazimo prepoznatljivi dizajn vozačevog okruženja, dok je čitava kabina solidno prostrana. Zapremina prtljažnika od 520 litara, bez preklapanja naslona stražnje klupe, vodeća je u klasi  a svestranosti doprinosi i prilagodljiva stražnja klupa.

Djeljiva u omjeru 60/40 i može se pomaknuti natrag za 150 mm, pa je putovanje na stražnjem sjedalu još udobnije za putnike s dugim nogama. Isto je tako moguće pomaknuti sjedalo naprijed, pa se prtljažnik može povećati.

Podvozje dijeli s budućom generacijom Citroena C3 Picasso a proizvodit će se u tvornici u Valenciji u kojoj se proizvodila Opel Meriva. Dolazi na tržište s ponudom od pet motora. Svi trocilindrični benzinski i četverocilindrični dizelski agregati ultramoderni su motori načinjeni posve od aluminija i nude vrhunsku štedljivost u potrošnji goriva. Osim s ručnim pet i šest stupanjskim mjenjačima Crossland će biti dostupan i sa šeststupanjskim automatikom. Na tržište stiže s početkom ljeta.

Benzinski motori              snaga                potrošnja

1.2                                     60 kW/81 KS           4,4-5,1 l

1.2 Turbo                        81 kW/110 KS           4,2-5,6 l

1.2 Turbo HP                 96 kW/130 KS           4,6-5,7 l

Dizelski motori                   snaga                potrošnja

1.6                                        73 kW/99 KS          3,4-4,5 l

1.6                                      88 kW/120 KS         3,6-4,6 l

Comments

comments