Novi Seat Tarraco u Njemačkoj krenuo s proizvodnjom

Po prvi puta nakon 20 godina u Njemačkoj tvornici proizvodi se model nekih drugih marke iz koncerna, Seat Tarraco odnosi ovu laskavu privilegiju…

Punih 20 godina se moralo čekati, tvornica u Wolfsburgu više nije rezervirana za najpopularnije modele Volkswagena. Svoje mjesto na proizvodnim pogonima zauzeo je Seat. Najnoviji član obitelji je ujedno i najveći, a radi se o blizancima Škode Kodiaq – Tarracu.

Španjolski SUV, koji je dizajniran i razvijen u Barceloni, iskorištava sinergijske učinke proizvodne platforme MQB. U Wolfsburgu će španjolski model silaziti s linije zajedno s Tiguanom i Touranom.

Proizvodnja Tarraca u Wolfsburgu dio je sporazuma za budućnost koju je zaključila koncern i radničko vijeće još krajem 2016.

Ovo je zapravo peti put da je glavna tvornica Volkswagena proizvela model za drugu marku iz grupacije. Već je bio jedan Seat, a radi o Arosi (1996. do 1998.). Osim toga, zaposlenici Volkswagena imali su svoje prste u sklapanju Audi 50 (1974. do 1978.), zatim Audi 80 (1994. do 1998.) i Audi 100 (1993. do 1997.).

Tarraco će se službeno u domaćim salonima pojaviti na proljeće. 

Comments

comments