Predstavljen novi Jumpy

Lansiran 1995. i proizveden u više od 600 000 primjeraka, Citroën Jumpy ulazi u novo doba s modelom sasvim nove generacije

S više od 80 godina iskustva u segmentu lakih gospodarskih vozila, Citroen donosi rješenje prilagođeno svakodnevnoj upotrebi. Nezaobilazni partner poslovnih korisnika, Novi Jumpy zamišljen je kao učinkovito i ergonomsko vozilo koje je jednostavno i sigurno za upotrebu.

William CROZES @ Continental Productions

William CROZES @ Continental Productions

Zahvaljujući novoj modularnoj platformi, nova generacija Jumpy-a opremljena je optimiranom konstrukcijom za korisnije, udobnije i sigurnije usluge. Objedinjuje najnovija tehnološka rješenja za pomoć u vožnji i motore koji ga čine idealnim partnerom u poslu. Namijenjen je brojnim poslovnim korisnicima (obrtnicima, građevinarima, dostavljačima, uslužnim djelatnostima, udruženjima…) te dolazi u obliku furgona, kombija, s produljenom kabinom ili kabinom i podnicom. Dolazi u 3 duljine (XS: 4,60 m, M: 4,95m i XL: 5,30m) među kojima svaki poslovni korisnik može birati u skladu s vlastitim potrebama i djelatnostima.  Modularna platforma po uzoru na EMP2 nudi nosivost do 1400 kg, obujam tovarnog prostora do 6,6 m3 i omogućuje mu da vuče do 2,5 t.

William CROZES @ Continental Productions

Tri su dostupne duljine, od kojih su se dvije duljine od 4,95 m i 5,30 m smjestile u samo središte ponude na tržištu, a novitet je istodobno kompaktna i praktična izvedba duljine samo 4,60 m. Poput drugih dviju duljina, M i XL, izvedba XS nudi nosivost do 1400 kg te u verziji kombi može prevesti do devet osoba. Ograničena visina do 1,90 m na izvedbama XS i M omogućuje mu da pristupi parkirnim mjestima koja su često teška dostupna za vozila iz tog segmenta; Tu je i sustav Moduwork. Pojednostavljuje svakodnevnicu tako što nudi veći obujam s ravnom podnicom kada se bočno suvozačevo sjedalo preklapa prema pregradi, a zahvaljujući velikom otvoru u pregradi nudi do 4 m korisne duljine. Usto, ovo je vozilo pravi ured na kotačima zahvaljujući podesivom pisaćem stoliću te nosačima za tablet i pametni telefon. Klizna bočna vrata s automatskim otvaranjem pojednostavnjuju utovar i istovar kada su vam ruke pune opreme, paketa ili razne robe.

William CROZES @ Continental Productions

Tu su i tehnologije koje pojednostavnjuju život poput Top Rear Vision za bolju preglednost prilikom parkiranja, head-up zaslon u boji i CITROËN Connect Nav s 3D navigacijskim sustavom povezanim s internetom te s glasovnim upravljanjem i dodirnim zaslonom. Tehnologije u službi sigurnosti su prilagodljivi regulator brzine vozila, prepoznavanje znakova ograničenja brzine i preporuka brzine, sustav praćenja pozornosti i Active Safety Brake.  Motori su BlueHDi 95 s ručnim mjenjačem (70 kW – 210 Nm pri 1750 o/min), BlueHDi 95 S&S ETG6 (70 kW – 240 Nm pri 1750 o/min ), BlueHDi 115 S&S s ručnim 6-stupanjskim mjenjačem (85 kW – 300 Nm pri 1750 o/min), BlueHDi 120 s ručnim 6-stupanjskim mjenjačem (90 kW – 340 Nm pri 2000 o/min), BlueHDi 120 S&S s ručnim 6-stupanjskim mjenjačem (90 kW – 340 Nm pri 2000 o/min), BlueHDi 150 S&S s ručnim 6-stupanjskim mjenjačem (110 kW – 370 Nm pri 2000 o/min), dok je na vrhu ponude BlueHDi 180 S&S EAT6 (130 kW – 400 Nm pri 2000 o/min).

mala4

Novi Jumpy, baš kao i njegov prethodnik, može se, ovisno o njegovoj namjeni, preraditi kod Citroenovih partnera za preradu karoserije a dostupna je i verzija s pogonom na sve kotače i blokadom stražnjeg diferencijala u izvedbi partnerske tvrtke, Automobiles Dangel.

Comments

comments