Novi Hilux u rukama Fernanda Alonsa

Tijekom priprema za sljedeći Dakar Rally Fernando Alonso je na neasfaltiranim reli cestama testirao novu generaciju kultnog Toyotinog pickupa koja će svjetsku premijeru imati početkom ljeta

Trenirajući za Reli Dakar u Španjolskoj, legende motosporta Fernando Alonso i Marc Coma dobili su jedinstvenu priliku testirati i prototip nove Toyote Hilux. Uz pretprodukcijski Hilux trenirali su i na reli izvedbi Toyota Gazoo Racing Hilux s raid specifikacijama, koja ih je i nakon spektakularnog dvostrukog prevrtanja na dini, dovela do cilja na njihovom prvom zajedničkom nastupu na Reliju Dakar –  jednom od najtežih natjecanja na svijetu. Najnovija verzija najpopularnijeg svjetskog pickupa će imati novi 2,8-litarski motor i novu geometriju ovjesa, sve s ciljem održavanja legendarne reputacije kvalitete, trajnosti i pouzdanosti.

Nakon testiranja na makadamskoj stazi predviđenoj za brzinski ispit reli natjecanja, Fernando je rekao: „Hilux je legenda i oduvijek sam veliki obožavatelj ovog automobila. Kada sam prvi put vidio novi Hilux, izgledao je spektakularno. Bilo je divno testirati ovaj novi automobil u teškim uvjetima, na stazi brzinskog ispita i tjerati ga do krajnjih granica. Novi 2,8-litarski motor se divno ponaša, a novi ovjes pruža odličan osjećaj. Čak i kada tjerate Hilux do njegovih granica, on i dalje pruža udobnost. Mislim da će novi Hilux biti nepobjediv.“ Prema japanskim medijima, Toyota novi Hilux planira predstaviti 15. srpnja, a proizvodnja će na Tajlandu krenuti kasnije ove godine. No, zbog još uvijek aktualne pandemije postoji mogućnost da se i premijera i početak proizvodnje odgode dok to prilike ne budu dozvoljavale.

Comments

comments