Novi autobusi ZET-a

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima na okretištu tramvaja Remiza prisustvovao je predstavljanju pet novih autobusa za potrebe Zagreba

Riječ je o dvanaestmetarskim niskopodnim solo autobusima IVECO Urbanway CNG, a koji znatno smanjuju emisije CO2 u odnosu na modele koje zamjenjuju.
„Nastavlja se modernizacija voznog parka ZET-a jer građani Zagreba zaslužuju najbolji standard gradskog prijevoza!“, rekao je gradonačelnik Bandić te je dodao da se u listopadu očekuje isporuka 10 novih zglobnih autobusa iste marke. Najavio je, također, da će se najesen nastaviti pregovori između Grada i tvrtki Gredelj i Končar o narudžbi 60 novih niskopodnih tramvaja.
Ovi solo autobusi su namijenjeni za vožnju na gradskim linijama gdje je potreba za njegovim kapacitetom manja, a znatno smanjenje količine ispušnih plinova će doprinijeti kvaliteti zraka u gradu. Novi autobusi će osigurati kvalitetniji i bolji prijevoz građanima te komforniju vožnju, zaključila je Ljuba Romčević Žgela, voditeljica ZET-ove podružnice.

Comments

comments