Nove verzije VDL Citee

Proizvođač autobusa VDL Bus & Coach uvodi nove varijante svojeg popularnog modela za gradski promet 

Već poznatom modelu VDL Citea LLE-120, ukupne duljine 11.980 mm tako će se pridružiti novi modeli s oznakama: LLE-99, LLE-107 i LLE-127. Na taj način VDL je upotpunio ponudu u segmentu gradskih autobusa, te značajno proširio područja primjene.

Svi novi modeli zasnovani su na istoj tehnologiji gradnje karoserije i modificirane platforme kako bi ukupna masa bila što manja. Naime, 12-metarski model je u prosjeku za dvije tone lakši u odnosu na slične konkurentske autobuse, što se direktno odražava na potrošnju goriva, odnosno profitabilniju eksploataciju kao i smanjene troškove održavanja, te donosi odlične troškove vlasništva TCO (Total Cost of Ownership).

VDL Citea LLE-99 je najmanji model u ponudi, s ukupnom duljinom od 9.950 mm i maksimalnim kapacitetom od 78 putnika. Zahvaljujući međuosovinskom razmaku od 4.650 mm, ima izražene manevarske sposobnosti, što ga čini pogodnim u urbanim područjima s gustim prometom i uskim ulicama.

VDL Citea LLE-107, s ukupnom duljinom od 10.700 mm i međuosovinskim razmakom od 5.400 mm je profitabilniji od manjeg modela, zahvaljujući većem putničkom kapacitetu (80 putnika). Odlično se uklapa u urbane jezgre tradicionalnih europskih gradova, a može se okrenuti u krugu od 18,26 m.

VDL Citea LLE-127 je najveći model u ponudi, s najduljim međuosovinskim razmakom, velikim stražnjim prevjesom i najvećim putničkim kapacitetom. Takve dimenzije osiguravaju viši nivo udobnosti za putnike što ga čini pogodnim za duge gradske rute, ali i za prigradski prijevoz.

Potražnja za novim verzijama autobusa Citea LLE proizlazi iz potrebe za više luksuza i udobnosti (veći model), odnosno boljim manevarskim sposobnostima (kraći modeli) uz zadržavanje male ukupne mase, a time i potrošnje goriva i emisije polutanata.

Comments

comments