Nova tvornica za novi Crafter

Pred više od tisuću uzvanika u poljskom gradu Września je otvorena impozantna Volkswagenova tvornica u kojoj će se proizvoditi nova generacija Craftera

Najmodernija tvornica u Europi izgrađena je za rekordna 23 mjeseca, kamen temeljac postavljen je u studenome 2014. Investicija je vrijedna 800 milijuna eura, a ovdje će tri tisuće zaposlenih godišnje proizvoditi 100 tisuća novih Craftera i MAN-ova TGE. U ime Volkswagen Group, Andreas Renschler, predsjednik Uprave Volkswagen Truck & Bus i član Upravnog odbora Volkswagen AG-a zahvalio je svima koji su sudjelovali u projektu izgradnje za odlično obavljen posao. Renschler je dao posebnu zahvalu zaposlenicoma: “Izgradnja nove tvornice u rekordnom vremenu pokazuje odličan timski duh svih zaposlenika Volkswagen gospodarskih vozila. Jasne ciljeve, zajedničku provedbu i uspješno dovršen ambiciozni projekt!“. Renschler je naglasio važnost novog Craftera i novog postrojenja (220 ha = 2,2 km²) kao i novo partnerstvo u automobilskoj proizvodnji između Volkswagen gospodarskih vozila (Crafter) i MAN-a (TGE) – dvije marke unutar tvrtke Volkswagen Truck & Bus.

Dr. Eckhard Scholz, predsjednik Upravnog odbora Volkswagen gospodarskih vozila, izjavio je da je brand pouzdano svladao “dvostruki izazov” – istovremeni razvoj kombija te izgradnju tvornice za njega. Osim 3.000 zaposlenih ljudi u samoj tvornici, mnogo radnih mjesta generirano je i u okolici ovog grada u središnjoj Poljskoj kroz razvoj mreže dobavljača i raznih davatelja usluga.

Tvornica Wrzesnia je u ovom trenutku daleko najveća strana investicija do sada u Poljskoj a prvo priznanje Crafter je dobio na sajmu IAA u Hannoveru, proglašen je Međunarodnim vanom 2017.

Comments

comments