Njemačka produljila olakšice za kamione na plin

Iveco pozdravlja konačnu odluku njemačkog Saveznog vijeća o produženju izuzeća za naplatu putarina za autoceste teškim teretnim vozilima koja pokreće prirodni plin, i to sve do kraja 2023.!

Upravo na Svjetski dan zaštite okoliša njemačko Savezno vijeće (Bundesrat) donijelo je odluku o produljenju izuzeća za naplatu cestarina za teške kamione na komprimirani i ukapljeni prirodni plin (CNG i LNG) do 31. prosinca 2023. To je dodatno važan korak prema postizanju klimatskih ciljeva, koji podupire rašireniju uporabu provjerene tehnologije alternativnog pogona koja je danas dostupna u promet teškog tereta. Izuzeće od putarine pruža špediterima dodatne financijske prednosti i bolji povrat ulaganja, što će biti posebno dobrodošlo u trenutnim teškim vremenima. To je također važna poluga za smanjenje emisije ugljika u prometnoj industriji. Thomas Hilse, predsjednik marke IVECO, izjavio je: „Mi smo u IVECO-u zaista sretni i pozdravljamo konačnu odluku njemačkog Saveznog vijeća, koja savršeno tempirano dolazi na ovogodišnji Svjetski dan zaštite okoliša. To znači jasno prepoznavanje prednosti ove tehnologije u okolišu na putu ka nultim emisijama. Infrastruktura za UNP raste. Zajedno s raširenom distribucijskom mrežom i postojećim državnim subvencijama koje podržavaju ovo gorivo, ovo će proširenje našim kupcima pružiti jasan signal da je prijelaz na transport pomoću UNP-a nezaustavljiv “.

Uz ovu olakšicu, kamioni IVECO S-WAY NP na prirodni plin i dalje će besplatno putovati kroz Njemačku u naredne tri godine. S ovim kamionom, koji je dostupan u verzijama na CNG i LNG, špediteri će imati koristi ne samo od izuzeća od putarine do 31. prosinca 2023. i od znatno nižih troškova goriva, već i od subvencija kupnju novog vozila koje, ovisno o tržištu (naravno, ne i kod nas) vrijede do kraja 2020. godine. IVECO S-WAY NP također podiže letvicu po pitanju održivosti: prirodni plin je ne samo mnogo tiši, već je i ekološki prihvatljiviji od ekvivalentnog dizelskog motora. U usporedbi s dizelskim kamionom, emisije NO2 i krutih čestica značajno su niže. Ono što je vrlo važno, otvara put ka dekarbonizaciji za logističke operatere: biometanom je moguće postići gotovo potpuno smanjenje emisije CO2, stvarajući virtuozan krug ekonomične i ekološke samoovisnosti, što je sjajan primjer kružne ekonomije. IVECO-ovi kamioni na plin već danas pružaju odgovor s performansama, autonomijom i niskim TCO-om koji prijevoznicima treba da učinkovito i profitabilno upravljaju svojim zelenim voznim parkom.

Comments

comments