Nissan NV300 proizvodit će se u Francuskoj

Groupe Renault je najavila proizvodnju nove generacije lakog komercijalnog vozila Nissan NV300 u pogonima Sandouville na sjeveru Francuske

Novi Nissan NV300, nasljednik modela Primastar, će se proizvoditi na istim proizvodnim linijama kao i novi Renault Trafic. Naime, u tvornici Sandouville, prošle godine je proizvedeno 93.000 primjeraka Trafica, a otvorena su i vrata strateškim partnerima, pa se tu proizvode i modeli Vivaro za Opel i Vauxhall, a uskoro počinje i proizvodnja novog lakog komercijalnog vozila srednje veličine za Fiat. Tvornica proizvodi preko 460 vozila dnevno (za Renault i partnere), a sam Renault je otvorio još preko 180 novih radnih mjesta. Tijekom tri godine u ovu tvornicu će biti investirano 230 milijuna Eura, što će povećati njenu proizvodnju za 100.000 vozila u periodu od 2016. do 2026. „Kada započne proizvodnja Nissana NV300 u tvornici Sandouville to će biti ‘win-win’ pozicija i za Renault i za Nissan. Maksimalno smo iskoristili Renaultova iskustva u proizvodnji, pa tako Nissan dobija vrhunski proizvodni pogon u središtu europskog tržišta.“  rekao je Carlos Ghosn, Renaultov glavni izvršni direktor.

Zanimljivo je spomenuti da će se motori za Trafic i Nissan NV300 proizvoditi u pogonu Cléon u Normandiji, kao i to da je planirana proizvodnja 1-tonskog pick-up vozila na istoj platformi.

Comments

comments