Nema snijega ali bar ralica ne nedostaje

Zagrebački holding d.o.o. podružnica Zagrebačke ceste, danas je na istočnoj strani Zagrebačkog velesajma u nazočnosti gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i stožera Zimske službe održala generalnu smotru Zimske službe

Kako je rečeno na smotri, u sezoni 2019./2010. sudjeluju 292 ekipe raspoređene u 17 mjesta stalne pripravnosti. Na skladištu i po bazama trenutno se nalazi 20 000 t soli 6700 sipine, u slučaju potrebe, naručivati će se dodatne količine. Ukupno se rali i posipava 2633 km prometnica, od čega u prvoj razini prednosti 1134 km, a u drugoj razini 1499 km. Za određivanje stupnjeva pripravnosti Zagrebački holding d.o.o. podružnica Zagrebačke ceste dobiva podatke od Hidrometeorološkog zavoda Republike Hrvatske.

U prvoj razini prednosti u Zimskoj službi Grada Zagreba  čiste se sve trase javnog gradskog prijevoza, prilazi institucijama, industrijskim zonama, turističkim središtima, sve ulice u užem gradskom središtu kojima se odvija intenzivniji promet te cestovni objekti (mostovi, nadvožnjaci, podvožnjaci). Na navedenim cestama prve razine prednosti prohodnost se mora osigurati u roku od pet sati  u nizinskom, odnosno osam sati u planinskom području od trenutka prestanka oborina. Na cestama druge razine prednosti prohodnost se osigurava najkasnije u roku od 24 sata od trenutka prestanka oborina. 

“S voditeljem podružnice Zagrebačkih cesta Draganom Perićem dogovorio sam da se zagrebačkoj i hrvatskoj javnosti kaže što znači Zimska služba Grada Zagreba za naše sugrađane i što znači biti spreman 24 sata cijelu  zimu. Prošle godine smo očistili preko 2600 km zagrebačkih cesta, preko 600 km nogostupa i sporednih cesta što iznosi oko 3200 km. Potrošeno je ukupno 40 milijuna kuna. Ove godine predviđen je isti iznos. Ovo je samo demonstracija spremnosti Zimske službe Grada Zagreba od 350 manjih i većih vozila koja su ovdje i oko 50 koja su na terenu. Imamo najspremniju i najbolje tehnički opremljenu Zimsku službu u Europi!”, istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić.

“Nalazimo se na demonstraciji spremnosti Zimske službe Grada Zagreba. Trenutno je tu oko 350 vozila i specijalnih strojeva koji su spremni da izađu na teren i da učine ceste prohodnim i sigurnim za prometovanje. U skladištima je preko 20 000 tona soli, što svakodnevno trošimo za posipavanje nadvožnjaka, mostova i brdske dionice, u slučaju potrebe, naručivati će se dodatne količine.
Sva naša vozila opremljena su GPS uređajima što omogućuje da se u svakom trenutku zna gdje se koje vozilo nalazi te ih se zatim po potrebi preusmjerava!” naglasio je Dragan Perić, voditelj podružnice Zagrebačke ceste u okviru koje djeluje Zimska služba.

Comments

comments