Nakon 46 godina, Mercedes-Benz prekida suradnju s njemačkim nogometnim savezom

Suradnja koja je rezultirala gomilom naslova, na iznenađenje mnogih s krajem godine završava….

Da nevolja ne dolazi sama, potvrđuje razdoblje u kojem se nalazi – Deutscher Fußball-Bund (DFB), Njemački nogometni savez. Nakon niza lošijih rezultata čuvenog “Elfa”, koji su došli u najgore moguće doba, na ljeto za vrijeme Svijetskog prvenstva u Rusiji.

Slična forma se preslikala i u novom natjecanju Lige nacija, stoga će zadnjih pola godine izabranici Joachim Löwa pokušati čim prije zaboraviti.

Uz lošije rezultate, velika je novost i prekid suradnje s markom i sponzorom koji je na neki način bio zaštitni znak reprezentacije. Mercedes-Benz nakon 46 godina prekida suradnju i s 31. prosincem odlazi u povijest.

Ova prekrasna priča počela je 1972. i kroz narednih 46 godina rezultirala je osvajanjem svjetskog prvenstva čak tri puta (1974., 1990., 2014.), a ni ženska reprezentacija nije ništa slabija s dva naslova (2003. i 2007.). Elf je osvojio i tri naslova prvaka Europe (1972., 1980. and 1996.).

Tko zna, možda se njihovi putevi ipak jednog dana opet susretnu. Do tada, pratit ćemo koje će brendove nositi Manuel Neuer i Toni Kroos na svojim reprezentativnim dresovima.

 

Comments

comments