Nagrada Red Dot za Kiju XCeed

Urbani crossover Kia XCeed osvojio je dizajnersku nagradu Red Dot za 2020. godinu. Time je je XCeed postao četvrti predstavnik obitelji Ceed s ovim priznanjem

S novom nagradom za Xceed se broj Red Dot nagrada za Kiju od 2009. godine, kada su prvi put dobili ovo priznanje, popeo na 25. Prošle godine nagradu su dobili Ceed, Ceed Sportswagon i ProCeed, koji su svaki pojedinačno nagrađeni zbog izuzetnog dizajna.To je druga glavna dizajnerska nagrada za XCeed i cijelu gamu modela Ceed, jer je ovaj novi model već početkom ove godine dobio nagradu iF. XCeed je također nedavno osvojio i prestižno njemačko priznanje ‘Zlatni volan’ (Das Goldene Lenkrad).

Novi CUV, koji je nastao kao sportska alternativa tradicionalnim SUV-ovima, nudi usporedivu prostranost putnicima i njihovoj prtljazi. Auto oduševljava vozače sportskom upravljivošću, udobnošću i sigurnom vožnjom, dok zbog višeg položaja sjedenja vozačima nudi bolju preglednost na cesti u odnosu na klasični hatcback. XCeed, koji je u prodaji isključivo u Europi, dizajniran je u Kijinom dizajnerskom centru u Frankfurtu. Od jeseni 2019. i početka prodaje, prodanih je u više od 20.000 primjeraka. Uskoro stiže i elektrificirana verzija modela – XCeed Plug-in Hybrid.

Comments

comments