Mitsubishi E-Fuso Vision One

Na salonu automobila u Tokiju Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation (MFTBC), dio Daimler Trucksa, predstavlja konceptni kamion nazvan E-Fuso Vision

Također, na press konferenciji, MFTBC je najavio da će u narednih nekoliko godina kompletirati svoju ponudu kamiona i autobusa s električnim pogonom. E-Fuso Vision One je koncept teškog kamiona s ukupnom dozvoljenom masom od 23 tone, sposoban za prijevoz tereta do 11 tona, što je za oko dvije tone manje u odnosu na standardne kamione s dizelskim motorom i jednakom masom. Baterija kapaciteta 300 kWh će omogućiti autonomiju od oko 350 kilometara, pa će ovakav kamion biti idealan za regionalnu i međugradsku dostavu. Činjenica je da potražnja za ovakvim kamionima raste, što za sobom povlači sve veća ulaganja u istraživanje i razvoj, ali i razvoj infrastrukture i mreže punjača, što bi u bliskoj budućnosti trebalo omogućiti i proizvodnju većih i težih električno pokretanih kamiona i tegljača za dugolinijski transport.

„Naš E-Fuso Vision One pokazuje našu posvećenost elektrifikaciji kompletnog asortimana proizvoda. FUSO je već dugi niz godina pionir u elektrifikaciji kamiona. Prije samo mjesec dana smo lansirali eCanter, prvi serijski proizveden električni kamion za lakša opterećenja. U budućnosti će sva naša elektrificirana vozila dolaziti pod imenom E-Fuso, kao novi portfolij proizvoda namijenjen isključivo električnim kamionima i autobusima. S eCanterom smo dokazali da su električni kamioni spremni za komercijalizaciju. Danas naš eCanter štedi 1.000 eura tekućih troškova za 10.000 prijeđenih kilometara. S tehnologijom koja se brzo razvija, nastavit ćemo s razvojem električnih kamiona i autobusa koji će imati pozitivan ekološki i ekonomski utjecaj na društvo!“ izjavio je Marc Llistosella, predsjednik i direktor Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation i čelni čovjek Daimler Trucks Asia.

Comments

comments